Κεφαλονιά: Η φοιτήτρια από την Κρήτη που συγκίνησε το Ληξούρι

 Άρια Μανιουδάκη

Άρια Μανιουδάκη

Η 26χρονη Άρια που βλέπετε στη φωτογραφία έγινε θέμα συζήτησης στο Ληξούρι και όχι μόνο…

Σε καταστάσεις κρίσης η αλληλεγγύη παίρνει τον πρώτο λόγο. Το ηθικό καθήκον και την υποχρέωση που έχουμε ως μέλη της κοινωνίας, να αλληλοϋποστηρίζομαστε μας θυμίζει το “χέρι” αγάπης που άπλωσε η 26χρονη Κρητικιά Άρια Μανιουδάκη στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Η Άρια, μία νεαρή με ανησυχίες και έμφυτη την ανάγκη να προσφέρει στον συνάνθρωπο, επιλέγεται από τους καθηγητές του μεταπτυχιακού της “Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”, κ. Ρόζενμπεργκ και κ. Τερζίδη, να μεταβεί στην πληγείσα Κεφαλονιά

Χωρίς δεύτερη σκέψη, αγνοώντας τις προβλέψεις για ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, η Άρια μεταβαίνει στο πολύπαθο νησί προκειμένου αφενός να προσφέρει βοήθεια στους σεισμόπληκτους και αφετέρου να προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης για τις ακαδημαικές ανάγκες του μεταπτυχιακού της.

Μάλιστα,η συμμετοχή της στην ανθρωπιστική οργάνωση “Γιατροί χωρίς Σύνορα” την ανέδειξε ως την ιδανική υποψήφια. “Δε φοβήθηκα ούτε στιγμή το ενδεχόμενο των μετασεισμών. Δε με νοιάζει πόσο επικίνδυνο είναι κάτι για τον εαυτό μου την ώρα που υπάρχει ζήτημα για τη ζωή του συνανθρώπου μου. Χαίρομαι που με διάλεξαν.”,εξηγεί η Άρια στο cretalive.gr και συνεχίζει,”Έχει τύχει να κάνει και 4 μετασεισμούς σε 2 λεπτά. Μου αρέσει όμως που είμαστε εδώ για να προσφέρουμε βοήθεια.”

Οι εικόνες που αντικρίζει μπορεί να φέρνουν δάκρυα στα μάτια και να ξυπνάνε μνήμες από το παρελθόν. “ Το μέρος που έχει πληγεί είναι το Ληξούρι. Εμείς μεταβαίνουμε σε απομονωμένα χωριά για να βοηθήσουμε όσους κατοίκους αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν την περιουσία τους , έστω κι αν έχει κριθεί μη κατοικήσιμη…

Κάποιοι, έχουν φύγει. Έχουν εγκαταλείψει το νησί και έχουν βρει καταφύγιο στα Γιάννενα, στη Πάτρα ή μένουν προσωρινά στα καράβια. Για όσους διάλεξαν να μείνουν πίσω, είμαστε στο πλευρό τους. Οι “Γιατροί χωρίς Σύνορα” προσφέρουν φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες και πραγματοποιούν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις”.

email
Πηγή άρθρου: newsit.gr