Κεφαλονιά: Υποδοχή με καντάδες στο «Fior Di Levante»

«Fior Di Levante»

«Fior Di Levante»

Το πλοίο-στολίδι του Ιονίου, το “Φιορ Ντι Λεβάντε”, ξεκίνησε από σήμερα τα δρομολόγια του στη γραμμή Κυλλήνη-Πόρος, σε μια κίνηση επικοινωνιακής τακτικής από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Levante Ferries του Γιώργου Θεοδόση.

Και το λέμε αυτό γιατί η μετακίνηση του από τη γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου προς την Κεφαλονιά ήρθε λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της Παρασκευής, όπου θα συζητηθεί το αίτημα της νέας κοινοπραξίας Ionian Group Ferries για την επαναδρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη.

Η άφιξη του στο λιμάνι του Πόρου έγινε στις 2 το μεσημέρι – τη στιγμή που αναχωρούσε από εκεί το πλοίο Ζάκυνθος 1 της Kefalonian Lines! – και η υποδοχή του έγινε με παραδοσιακές κεφαλλονίτικες καντάδες! Ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Νίκος Θεοδόσης μας καλωσόρισε στο πλοίο μαζί με τον Πλοίαρχο, Κυριάκο Μουζάκη και για περίπου μια ώρα φρόντισαν να μας ξεναγήσουν μαζί με το ιδιαίτερο πρόθυμο και χαμογελαστό πλήρωμα του σε όλους τους πανέμορφους χώρους του.

Τα όσα είδαμε και μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, ήρθαν ουσιαστικά να επιβεβαιώσουν όσα είχαμε ακούσει μέχρι σήμερα ότι το “Φιορ Ντι Λεβάντε” αποτελεί πραγματικά ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο, συνδυάζοντας την άνεση για τους επιβάτες του με την πολυτέλεια των χώρων του. Μακάρι, να μπορέσει όλος ο κόσμος της Κεφαλονιάς να απολαύσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου πλοίου και η παρουσία του να μην είναι μόνο προσωρινή στο νησί μας μέχρι να εγκριθεί η δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. “Ολα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά” μας απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο Πλοίαρχος του πλοίου, Κυριάκος Μουζάκης, προσθέτοντας ότι “η εταιρεία κάνει προσπάθεια για να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή Σάμη-Πάτρα και ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει κι αυτή η γραμμή.

Παράλληλα, όμως, η εταιρεία θα δραστηριοποιείται και στη γραμμή Κυλλήνη-Πόρο και Κυλλήνη-Ζάκυνθο”. Σχολιάζοντας το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου στη γραμμή της Κεφαλονιάς τόνισε: “Σήμερα είναι μια σημαδιακή ημέρα γιατί η Levante Ferries, όπως καταξιώθηκε στη Ζάκυνθο με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει, με τη συνέχεια που έχει, με την αποφασιστικότητα της, με την προσπάθεια που κάνει στο σύνολο της, θα καταξιωθεί σε όλο το Ιόνιο.

Συνήθως όταν έρχεται ένα πλοίο σε κάποιο λιμάνι, οι δηλώσεις που γίνονται είναι ότι είναι το καλύτερο και το ταχύτερο. Εμείς δεν θα σας πούμε τίποτα τέτοιο διότι ο επιβάτης κρίνει μόνος του. Και όπως καταξιώθηκε η Levante Ferries μέσα σε έξι μήνες και αγαπήθηκε από το κοινό της Ζακύνθου και έφτασε με ένα πλοίο ενώ υπήρχαν άλλα τέσσερα σε ποσοστά της τάξεως του 70%, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και στην Κεφαλονιά”.

Το παρών στην υποδοχή του “Φιορ Ντι Λεβάντε” έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς”, Θοδωρής Φλωράτος μαζί με αρκετό απλό κόσμο που θέλησε να ξεναγηθεί μαζί με τους εκπροσώπους του Τύπου στο εσωτερικό του.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

 By

email