Κινητοποίηση σχολείων την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη στο Αργοστόλι

Πορεία για την Παιδεία

Πορεία για την Παιδεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του Νομού να κάνουν δική τους υπόθεση την κινητοποίηση της Πέμπτης 24 Σεπτέμβρη στο Αργοστόλι. Τα οξυμένα προβλήματα στις υποδομές, τις μεταφορές, στα δεκάδες κενά των σχολείων και τις δομές ειδικής αγωγής στο Νομό απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα. Να μην επιτρέψουμε να στεγνώσει η χρηματοδότηση για τα σχολεία, να συνεχιστεί η απουσία μέτρων για την ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση και προστασία. Το μνημόνιο 3 περιγράφει επακριβώς νέα σκληρά χτυπήματα στο δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού. Να αντισταθούμε στην πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου, που θυσιάζουν το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο εμπαιγμός από κυβερνήσεις – τοπικές διοικήσεις κι η απαξίωση των αγώνων των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Η δράση μας να είναι μαζική, μαχητική, με ενότητα ενάντια σε εκείνους που κλέβουν τη μόρφωση και δημιουργούν τους ταξικούς φραγμούς. Παλεύουμε με όραμα το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Κινητοποίηση σχολείων

Απαιτούμε:

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

  • Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές για όλο το Νομό. Τώρα νέο κτίριο για το Λύκειο Ληξουρίου και για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Δρομολόγηση συνολικά των πέντε νέων συγκροτημάτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας στο Νομό, αντισεισμικός έλεγχος και μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών παντού.
  • Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
  • Στελέχωση των σχολείων και των δομών ειδικής αγωγής και του ΚΕΔΔΥ.
  • Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά, αναλώσιμα κ.α.
  • Δωρεάν μετακίνηση και διασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία και τακτική αμοιβή για τις καθαρίστριες.

Λαϊκή υπόθεση η παιδεία!

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Όλοι στην κινητοποίηση

στο Δημαρχείο Αργοστολίου και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (πρώην Νομαρχία),

την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη

και ώρα 10.30 πμ.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει προκηρύξει διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Αντιπρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Ποταμιάνου Σοφία Φαρακλός Βαγγέλης
email