Κρύο και παγετός σε όλη τη χώρα

Παγετός και τουχτερό κρύο

Παγετός και τουχτερό κρύο

Με τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα θα υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την ΕΜΥ που προβλέπει για σήμερα νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Στην κατάψυξη παραμένει η Βόρεια Ελλάδα.

Στον ένα βαθμό Κελσίου κάτω από το μηδέν, είναι η θερμοκρασία με αραιή συννεφιά στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, αλλά και στην πόλη των Σερρών. Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία και στην πόλη της Βέροιας, ενώ ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στα 3-5 Πηγάδια, αλλά και στο Σέλι.

Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων.

Στο μηδέν είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα και στην πόλη των Γρεβενών. Τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν και της Βασιλίτσας, είναι ανοιχτά, με την πρόσβαση των οχημάτων να γίνεται ομαλά. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία από -4 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νότια θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, σταδιακά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις με την ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Τρίτη (παραμονή Χριστουγέννων) θα έχουμε νεφώσεις, με βροχές από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. Το βράδυ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές.

Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr