Λευκάδα: Ρατσιστική βία σε 10χρονο – Απάντηση της οικογένειας

Νυδρί

Νυδρί

Το παιδί βρέθηκε με την μητέρα του στο Νυδρί περιμένοντας τo δρομολόγιο του ferry-boat, όταν ζήτησε από αυτήν χρήματα για παγωτό.

Έτσι επισκέφθηκε το κατάστημα τού εν λόγω κυρίου και διαλέγοντας παγωτό, στάθηκε μπροστά στο ταμείο για να πληρώσει :

-Τwo euro! είπε ο καταστηματάρχης κι ο μικρός τού απάντησε :

-Δύο ευρώ!

– Α, μιλάτε ελληνικά, σας πέρασα για ξένο, συνέχισε ο Καταστηματάρχης!

-Δίκιο έχετε, είμαι μισός Έλληνας και μισός Γερμανός, απάντησε ο δεκάχρονος.

Τι τό΄θελε ο μικρός και το ξεστόμισε, άρχισε ο ιδιοκτήτης να τον βρίζει για τους κακούς Γερμανούς και τον Χίτλερ, λέγοντάς του ότι δεν θα΄πρεπε λογικά να το λέει έτσι με περηφάνια και θα προτιμούσε να ήταν σκανδιναβός.

Κλαμένος γύρισε ο μικρός στην Γερμανίδα μητέρα που έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις από τον τουλάχιστον αγενή ιδιοκτήτη, εισπράττοντας την απάντηση ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί Γερμανούς στο κατάστημά του, ότι δεν είναι «Χρυσαυγίτης», αλλά οι Γερμανοί αυτό, οι Γερμανοί το άλλο κλπ.

Εμείς που τυχαίνει να γνωρίζουμε το αριστερό (κουμμουνιστικό) προφίλ του συγκεκριμένου ανθρώπου από παλιά, του συνιστούμε ν’ αναρτήσει ταμπέλα που να γνωστοποιεί ποιοι τελικά είναι ευπρόσδεκτοι στο μαγαζί του, όπως και το όποιο μένος εναντίων των άλλων ανυποψίαστων λαών, να το εξαντλήσει στην κυβέρνησή του και στους πολιτικούς που περνούν κατά καιρούς μπροστά από το μαγαζί του, μια που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο κι όχι στα παιδιά των άλλων που «φτύνουν αίμα» οι γονείς τους για να τα μεγαλώσουν.

Γιατί δεν φανταζόμαστε ένα δεκάχρονο παιδί που υφίσταται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής να ευθύνεται περισσότερο από τους πολιτικούς αυτής της χώρας ! Επίσης, θα θέλαμε να τον συγχαρούμε για την ηρωική πράξη αντίστασης!

Γιώργος Γαβρίλης (Μeganisinews)

Σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας meganisinews που αφορά το θέμα περί «ΔΗΘΕΝ» κρούσμα ρατσιστικής βίας σε 10χρονο στις 20/4/2013 στο Νυδρί έχουμε να αναφέρουμε τα έξης :

1. Καλό θα ήταν στο δημοσίευμα να υπάρχει και η άποψη του φερομένου ως δράστη της » Ρατσιστικής Επίθεσης » και όχι μονό η επιστολή του πατερά 10χρονου , όπως επίσης πριν δημοσιεύετε μια είδηση θα πρέπει να την διασταυρώνετε , αν μη τι άλλο αυτό θα έκανε ο καθένας που έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο , εσείς πάντα έτσι λειτουργείτε ;

2. Το περιστατικό έχει ως έξης , προσέρχεται στο ταμείο ο 10χρονος με ένα παγωτό και ο υπεύθυνος του καταστήματος τον πέρασε για τουρίστα και του λέει two euro , ο 10χρονος απαντά ότι μίλα Ελληνικά , η απάντηση του υπεύθυνου του καταστήματος ήταν ότι σας πέρασα για ξένο , ο 10χρονος απαντά ότι είμαι μισός Έλληνας – μισός Γερμανός , και εκεί τελειώνει ο διάλογος του υπεύθυνου του καταστήματος με τον 10χρονο , στην συνεχεία συγγενής του ιδιοκτήτη που ήταν στο κατάστημα και άκουσε τον διάλογο λέει στον 10χρονο υπό μορφή χωρατού (αστείου) και αυτό το τονίζω κατηγορηματικά , μην λες ότι είσαι Γερμανός γιατί τελευταία στην Ελλάδα δεν τους θέλουμε τους Γερμανούς , ο 10χρονος προφανώς δεν κατάλαβε το αστείο που του έγινε και παραπονέθηκε στην μητέρα του η όποια έκανε φραστική επίθεση στον συγγενή του καταστηματάρχη αποκαλώντας τον ΦΑΣΙΣΤΑ – ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ – ΜΑΛΑΚΑ , αυτός είναι ο διάλογος που έγινε για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις .

3. Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να μην εμπλέκετε στην υπόθεση ανθρώπους άσχετους με το επεισόδιο .

4. Σε επικοινωνία που είχε ο Πατέρας του 10χρονου λίγο μετά από το επεισόδιο με τον υπεύθυνο του καταστήματος , ο υπεύθυνος του είπε ότι λυπάται πολύ που ένα αστείο κατέληξε σε φραστικό επεισόδιο με την μητέρα του 10χρονου , επίσης δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση στο επεισόδιο , σε τι εξυπηρετεί αυτό ;

5. Θα ήθελα να τονίσω με πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ΚΡΟΥΣΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ σε έναν 10χρονο από έναν 64χρονο , όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο που κατάληξε σε φραστικό επεισόδιο , βασικά άνευ λόγου και αιτίας , άλλωστε είναι γνωστή η πορεία και η διαδρομή του 64χρονου στην περιοχή και δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ δικαίωμα σε κανέναν να τον χαρακτηρίσουν ΦΑΣΙΣΤΑ και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.

6. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον Εμπορικό Σύλλογο Ελλομένου ο Πατέρας του 10χρονου αναφέρει ότι θα κάνει μηνύσεις στους ιδιοκτήτες του εν λογω καταστήματος που επί της ουσίας καμία σχέση δεν έχουν με το επεισόδιο , οι ιδιοκτήτες θα προβούν σε ανάλογη ενέργεια για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΙΜΙΣΗ .

7. Σχετικά με την ανάρτηση ταμπέλας στο κατάστημα με ποιους πελάτες προτιμάμε που αναφέρει η εν λόγω επιστολή θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μια άτυχης σκέψη του πατερά του 10χρονου αφού η επιστολή γράφτηκε λίγη ώρα μετά το επεισόδιο , θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι η Οικογενειακή Επιχείρηση λειτουργεί επί 49 συναπτά έτη , προσφέροντας παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες οι όποιοι είναι κατά 90 % η πελατεία της επιχείρησης , πολίτες όλων των Εθνικοτήτων , ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα , και επίσης πολλοί από τους πελάτες μας που προτιμούν το Νυδρί ως προορισμό των διακοπών τους και έρχονται κάθε χρόνο επί πολλά χρόνια έχουν πλέον φιλικές και προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης , οπότε υποδείξεις και μαθήματα ήθους – καλών τρόπων – καλής συμπεριφοράς ειλικρινά δεν τις χρειαζόμαστε .

Με Εκτίμηση

Η Οικογένεια του ” Φερομένου ως Δράστη “

email