Λύκειο Κεραμειών: Ανακοινώσεις από ΕΛΜΕ-ΚΙ & Γ’ Λυκείου

 Λύκειο Κεραμειών

Λύκειο Κεραμειών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΓΕΛ Κεραμειών και τον εμπαιγμό από κυβέρνηση και τοπική διοίκηση σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η νέα συστηματική σεισμική ακολουθία έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα των ελέγχων στα σχολικά κτίρια. Ιδιαίτερα αυτό έγινε σε παλιά συγκροτήματα που κρίθηκαν με οπτικό έλεγχο «πράσινα» (κατάλληλα) και όχι βέβαια κατάλληλα βάσει ουσιαστικού ελέγχου. Άλλωστε η περίπτωση του «Ραυτοπούλειου» στο σχολείο των Μεσοβουνείων το αποδεικνύει: έχει κριθεί ακατάλληλο από καιρό και ωστόσο επειδή δεν προέκυψαν πρόσθετες ζημίες από το σεισμό βγήκε «πράσινο». Αντίστοιχη κραυγαλέα περίπτωση είναι το ΕΠΑΛ Ληξουρίου που το κτίριο στο οποίο εγκαταστάθηκε κρίθηκε ακατάλληλο για νήπια αλλά κατάλληλο για τους μαθητές του ΕΠΑΛ. Προβλήματα τέτοιου είδους μπορούν να αναφερθούν και σε άλλα σχολεία (Σάμη κλπ).

Στις Κεραμειές (ΓΕΛ), ειδικά, η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί πέρσι για κατασκευή δεύτερης σκάλας, η οποία είναι υποχρεωτική από το νόμο, προκειμένου να διευκολυνθεί η γρήγορη εκκένωση σε κάθε περίπτωση κινδύνου. Το γεγονός ότι αυτό δεν υλοποιήθηκε, μαζί με την απουσία και εδώ του ουσιαστικού ελέγχου, οδήγησε τους γονείς να απαιτήσουν την αναστολή λειτουργίας του τελευταίου ορόφου. Σήμερα το σχολείο λειτουργεί σε απαράδεκτες συνθήκες αφού τμήματα έχουν μετακινηθεί στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο αμφιθέατρο, στο γυμναστήριο κοκ και υπάρχουν προβλήματα στη στοιχειώδη διεξαγωγή των μαθημάτων. Το σχολείο βιώνει μια ιδιότυπη «προσφυγιά». Η ΕΛΜΕ-ΚΙ έκανε τηλεφωνικό διάβημα στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Στη συνέχεια, σε σύσκεψη γονέων – εμπλεκόμενων διευθυντών σχολείων και διευθύνσεων εκπαίδευσης – ΕΛΜΕ-ΚΙ, που κάλεσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει να υπάρξει από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας σχέδιο για τη σκάλα, αλλά είπε ότι είναι αναρμόδιος για την υλοποίηση των μέτρων (αρμοδιότητα Δήμου). Συγκεκριμένα είπε ότι έργα μπορεί να γίνουν από την πλευρά του μόνον εφόσον υπήρχε σχετικός χαρακτηρισμός του κτιρίου από την ΥΑΣ. Για την άμεση μετακίνηση των μαθητών του τελευταίου ορόφου σε προκάτ δήλωσε ότι θα κάνει επαφή με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Επιπλέον, δήλωσε ότι προωθεί σύμβαση με το ΤΕΕ και το Πανεπιστήμιο Πατρών για διενέργεια ελέγχων. Χρονικός ορίζοντας για τα προηγούμενα δεν προσδιορίστηκε. Στο τραπέζι τέθηκαν ακόμη τα ψίχουλα για τη θωράκιση που χρόνια ακούγαμε από τις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές, δηλαδή 250.000 ευρώ και 100.000 για κουφώματα!!!

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στην απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής να κάνει «μπαλάκι» τους γονείς στις υπηρεσίες και να μην αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη για την υλοποίηση όσων είχε διακηρύξει ότι θα πράξει για το σχολείο. Ο κ. Δήμαρχος παρέπεμψε τους γονείς στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου!!! Επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε ότι στο προτελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) ο προϋπολογισμός είναι ουσιαστικά εκείνος της προηγούμενης διοίκησης Σπύρου πχ δεν προβλέπει τίποτε για τις κρίσιμες δράσεις της αντισεισμικής θωράκισης και τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα. Στο τελευταίο ΠΣ δεν έγινε συζήτηση θέματος που τέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση- ήδη από δύο προηγούμενες αναβολές – για τους σεισμόπληκτους μαθητές!!! Φαίνεται ότι υπάρχει συναίνεση τα λεφτά να πάνε αλλού και συγκεκριμένα στην τουριστική ανάπτυξη και στους μεγάλους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές. Γι’ αυτό ο Δήμος προκαλεί δηλώνοντας ότι η όποια υποχρέωση της πολιτεία ξεκινά αφού τα κτίρια υποστούν ζημίες από το σεισμό και εξαντλείται στο να τα φέρει στην «πρότερη κατάσταση»!! βρίσκονται τα κτίρια Γι’ αυτό Δήμος και Περιφέρεια παραπέμπουν στις καλένδες το οποιοδήποτε μέτρο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα οι μαθητές των Κεραμειών:

  • Τώρα να έρθουν 10 προκάτ αίθουσες (3 για τις Κεραμειές, 3 για το 30 Γυμνάσιο και το Εσπερινό κοκ). Να μπουν τα παιδιά σε τάξεις και να κάνουν μάθημα!!!
  • Τώρα να προχωρήσει παντού ο ουσιαστικός έλεγχος των σχολείων και η θωράκισή τους, μαζί με τα πέντε νέα συγκροτήματα. Να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την πορεία των ελέγχων.
  • Τώρα – άμεσα να γίνει η σκάλα κινδύνου στις Κεραμειές.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός!!!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης

 

Η Γ ΤΑΞΗ ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ.

ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ:

  • ΡΟΥΧΑ,ΒΙΒΛΙΑ,ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ κ.ά.
  • ΦΑΓΗΤΑ,ΓΛΥΚΑ,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ(από της έντεκα(11:00) και μετά):

*ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση παρακαλούμε να βρίσκεσθε στο χώρο του παζαριού λίγο νωρίτερα έτσι ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε το χώρο ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών)

*ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΟΚΕ (εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε παρακαλούμε να  βρίσκεσθε στο χώρο του παζαριού τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!

***Μετά της δώδεκα(12:00) θα πωλούνται σουβλάκια.

email