Μαθητικό συλλαλητήριο στην πρώην Νομαρχία Κεφαλληνίας

Μαθητικό συλλαλητήριο

Μαθητικό συλλαλητήριο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συμπαραστέκεται αμέριστα στις μαθητικές κινητοποιήσεις που εξελίσσονται πολύμορφα στο Νομό μας. Βάση των κινητοποιήσεων είναι η απότομη όξυνση των προβλημάτων των μαθητών σε όλα τα επίπεδα: ταξικοί φραγμοί, μεταφορές, απολύσεις καθηγητών – φυλάκων – επιστατών, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό – βιβλία, υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, ανυπαρξία ενισχυτικής – πρόσθετης διδασκαλίας, καταργήσεις – συγχωνεύσεις τομέων ΕΠΑΛ και τμημάτων που ανοίγουν δρόμο για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Ο Νόμος για το νέο Λύκειο και το ΕΠΑΛ αποτελεί εργαλείο για έναν μορφωτικό καιάδα που δεν έχουμε ξαναζήσει. Στέλνουν 14χρονα σε επιχειρήσεις, ανασφάλιστα, με 7 ευρώ τη μέρα, στο δουλεμπόριο της λεγόμενης «μαθητείας». Στην Κεφαλονιά εμπαίζουν χρόνια με τα νέα σχολικά συγκροτήματα που έχουν γίνει «γεφύρια της Άρτας», την ώρα που παντού εκκρεμεί ο αντισεισμικός έλεγχος και η θωράκιση των σχολείων. Βάση των κινητοποιήσεων είναι ακόμη η όξυνση των προβλημάτων όλης της λαϊκής οικογένειας, των γονιών των μαθητών: η ανεργία και η ελαστική απασχόληση, τα χαράτσια και η φοροληστεία, οι κατασχέσεις κατοικιών και οι διακοπές ρεύματος και νερού. Γι’ αυτό η νέα γενιά διεκδικεί το δικαίωμα όχι μόνο στη μόρφωση αλλά και σε μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα.

Αντικειμενικά οι μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με όλο το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη δυστυχία, με την πολιτική ΕΕ – μονοπωλίων. Όσες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις ορκίζονται πίστη στη στρατηγική του κεφαλαίου επιδιώκουν μέσα από την εκπαίδευση τη διαμόρφωση μιας μεγάλης μάζας εργατικού δυναμικού μισομορφωμένου – φθηνού – ευέλικτου. Αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία που υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή.

Τρίωρη στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ 10 πμ – 13 το μεσημέρι.

Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι διεκδικούμε:

  • Να ανακληθούν τώρα οι καταργήσεις τμημάτων.
  • Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στη λειτουργία των σχολείων (ελλείψεις καθηγητών – βιβλίων, χρηματοδότηση, ενισχυτική – πρόσθετη διδασκαλία) και στη μεταφορά των μαθητών.
  • Σύγχρονες – δημόσιες και ασφαλείς υποδομές.
  • Απόσυρση του Νόμου για το Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
  • Κλιμακώνουμε με τη Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη

Απέναντι στο δίκιο της νεολαίας, όπως συμβαίνει και με τους αγώνες του λαού μας, πανελλαδικά, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της επιστρατεύουν κάθε μέσο. Την τρομοκρατία, τη συκοφάντηση, τον κοινωνικό αυτοματισμό. Βαφτίζουν την κινητοποίηση της νέας γενιά ποινικό αδίκημα και συλλαμβάνουν μαθητές σε μια σειρά πόλεις. Πρέπει όλος το λαός να υψώσει ασπίδα προστασία στα παιδιά του. Να κάνει δική του υπόθεση τη διεκδίκηση μιας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Να στηρίξει το πλαίσιο των αιτημάτων που αναδεικνύουν οι μαθητές στο Νομό. Η συμμαχία μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών – εργαζομένων που έχουμε καταχτήσει πρέπει να πλατύνει και να αποκτήσει την αναγκαία μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Να στραφεί πιο αποφασιστικά και θαρραλέα ενάντια στους ενόχους.

Όπως μέχρι σήμερα έτσι και τώρα, ως ΕΛΜΕ-ΚΙ, θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των μαθητών. Έχουμε ήδη απευθύνει, με ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γενικής μας Συνέλευσης, κάλεσμα για συντονισμό με γονείς – μαθητές και κορύφωση την Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι μαθητές και που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα 21/10/2013 στις 10:00 πμ με σημείο συνάντησης τη Νομαρχία. Για το σκοπό αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προκηρύττει τρίωρη στάση 10 πμ με 13 το μεσημέρι.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Μαντζουράτος Δημήτρης

email