Με καθυστέρηση οι φορτηγατζήδες καταγγέλλουν τη «ροζ» διαφήμιση

Oμοφοβική διαφήμιση

Οι φορτηγατζήδες καταγγέλλουν τη «ροζ» διαφήμιση,

Την άμεση απόσυρση της τηλεοπτικής διαφήμισης στην οποία «δήθεν οδηγός φορτηγού προσπαθεί να αποπλανήσει ερωτικά νεαρό που έκανε ωτοστόπ», ζητά με εξώδικό της η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

Την απόσυρση της συγκεκριμένης διαφήμισης είχαν ζητήσει εδώ και μέρες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Στο μεταξύ, με χθεσινή της ανακοίνωση, η διαφημιζόμενη εταιρεία δήλωσε ότι διακόπτει την προβολή του συγκεκριμένου σπότ.

Παράλληλα, πριν από λίγες μέρες, η ίδια εταιρεία είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη αναφέροντας ότι «η επικοινωνιακή μας προσέγγιση είναι χιουμοριστική και μόνο, λυπούμαστε ειλικρινά για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν και θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη αν προσβάλαμε οποιονδήποτε».

Δείτε την επίμαχη διαφήμιση εδώ.

Αναφορικά με την εξώδικη διαμαρτυρία η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος σημειώνει ότι «τις τελευταίες ημέρες, η Ομοσπονδία μας έχει γίνει δέκτης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής χιλιάδων αυτοκινητιστών, ιδιοκτητών και οδηγών, εξαιτίας διαφήμισής σας, η οποία προβάλλεται καθημερινά σε τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης πανελλαδικής εμβέλειας και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, η οποία παρουσιάζει οδηγό φορτηγού που παραλαμβάνει νεαρό (έφηβο) ταξιδιώτη με “auto stop” και στη συνέχεια και ενώ έχει αρχίσει να οδηγεί, να φωτίζει την καμπίνα του φορτηγού με ροζ αποχρώσεις, να στέλνει φιλάκια στον νεαρό, να τον εποφθαλμιά σεξουαλικά, να τον κοιτάζει χυδαία και να του λέει με νόημα ότι θα κάνουν στάση στην … Καβάλα».

Η διαφήμιση αυτή, σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, «υβρίζει, προσβάλλει, συκοφαντεί, προκαλεί, ντροπιάζει και εξευτελίζει αναίτια έναν ολόκληρο κλάδο δεκάδων χιλιάδων συνεπών και έντιμων βιοπαλαιστών, που αγωνίζονται με τις χειρότερες συνθήκες μέρα και νύχτα στο τιμόνι για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους και να συμβάλλουν στην μεταφορική οδική εμπορευματική δραστηριότητα, που αποτελεί μακροχρόνια έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας».

Το εξώδικο καταλήγει, «προς το παρόν το ελάχιστο που οφείλετε και απαιτούμε είναι η άμεση και οριστική διακοπή κάθε προβολής, επανάληψης, αναπαραγωγής, ανάρτησης και δημοσιοποίησης της παραπάνω διαφήμισης. Και γενικά η εφεξής παύση οποιασδήποτε άλλης ενέργειας προσβλητικής για τον κλάδο μας. Και αναμένουμε την έγγραφη με ανάλογη ανακοίνωση στον τύπο και τα κανάλια συγνώμη σας προς τον κόσμο των Ελλήνων αυτοκινητιστών, τους οποίους τόσο βάναυσα και απρόκλητα εξευτελίσατε».

Πηγή άρθρου: tanea.gr