Μεγάλη απάτη με Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

Κοινωνικός Τουρισμός

Κοινωνικός Τουρισμός (Πηγή φωτογραφίας:voliotaki.blogspot.com)

Νέα μεγάλη απάτη σε ασφαλιστικό φορέα, αυτή τη φορά στον ΟΓΑ. Οπως αποκάλυψε ο διοικητής του οργανισμού Παναγιώτης Πέτρουλας, στην υπόθεση εμπλέκονται ασφαλισμένοι, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», o κ. Πέτρουλας ανέφερε ότι κατά δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τα 25 παρότι ήταν κλειστά εμφανίζονταν να φιλοξενούν δικαιούχους-ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΓΑ, ασφαλισμένοι δεν πήγαιναν διακοπές αλλά πουλούσαν παράνομα το «εισιτήριο» έναντι κάποιου τιμήματος σε τουριστικά γραφεία, τα οποία στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στα συγκεκριμένα αυτά ξενοδοχεία και εμφανίζονταν πλασματικά να φιλοξενούν ασφαλισμένους.

Ο κ. Πέτρουλας δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί και δικαστικά για τις περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί.

Επίσης, ο διοικητής του ΟΓΑ αποκάλυψε ότι 6.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι προφανώς δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καρπώνονταν παράνομα τις συντάξεις τους. Το ίδιο συνέβη και με 3.000 φερόμενους ως πολύτεκνους, οι οποίοι λάμβαναν το αντίστοιχο επίδομα.

Πηγή άρθρου: newsnow.gr