Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα

Μετανάστες στην ΑμυγδαλέζαΑπό τη μία το μεσημέρι ξεκίνησαν οι διαδικασίες μεταφοράς 56 πάρανομων μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Για «τήρηση της νομιμότητας» κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στην ημέρα και μέχρι το βράδυ αναμένεται να οδηγηθούν εκεί πάνω από 160 παράνομοι μετανάστες, ενώ μέχρι τις 15 Μαϊου αναμενονται να φτάσουν περίπου 1.200 άνθρωποι.

Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια του Κέντρου Λοιμωδών (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις στους κρατουμένους, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιούν περιπολία πέριξ του κέντρου δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, προς αποφυγή επεισοδίων από τους κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι και θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Ακαδημία.

Χρυσοχοΐδης: «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

«Από σήμερα, το πρώτο κλειστό Κέντρο Φιλοξενίας λειτουργεί στην Αμυγδαλέζα. Έχει ήδη αρχίσει η μεταφορά των πρώτων παράνομων μεταναστών. Με αυτό τον τρόπο στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι» είπε μεταξύ άλλων σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα Βριλήσσια.

«Σέβομαι απόλυτα τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και δουν ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται και οι συμμορίες δεν έχουν πια έδαφος να κινηθούν.

Δεν θα κάνουμε τη χάρη αυτών που θέλουν μια Πολιτεία άπραγη, γυμνή και ανοχύρωτη, για να λεηλατούν σε βάρος της. Τηρούμε τη νομιμότητα, εφαρμόζουμε ευρωπαϊκές λύσεις, προστατεύουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των παράνομων μεταναστών.

Η Ελλάδα διαθέτει συντεταγμένη Πολιτεία με υποδομές και πολιτικές, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» σχολίασε νωρίτερα μέσω Facebook.

Πηγή άρθρου: newpost.gr