Μεταναστεύουν οι Έλληνες στην Αυστραλία;

Αυστραλία

Μεταναστεύουν οι Έλληνες στην Αυστραλία;(Πηγή φώτο:cityimage.net)

Επισήμως και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης το διαψεύδει.

Διεθνή μέσα ενημέρωση, όμως, επιμένουν ότι «η Αυστραλία αναδεικνύεται ως ο κύριος προορισμός των Ελλήνων, που θέλουν να δραπετεύσουν από τις πολιτικές και οικονομικές αναταραχές της χώρας τους».

Το υπουργείο, ωστόσο, υποστηρίζει πως πέρσι μόνο δώδεκα Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστραλία.

Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, το συνεργαζόμενο ειδησεογραφικό δίκτυο MarketWatch, καθώς και η εφημερίδα The Australian επιχειρούν ένα μίνι-αφιέρωμα σε αυτό που ονομάζουν «την τελευταία τάση μετανάστευσης στην αυστραλιανή ήπειρο».

Στο δημοσίευμα προβάλλονται στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το εξάμηνο Ιουνίου- Νοεμβρίου του 2011, οι Έλληνες που επισκέφθηκαν την Αυστραλία -είτε ως επισκέπτες, είτε ως φοιτητές ή ως επίδοξοι εργαζόμενοι- έχουν αυξηθεί κατά 21%.

Αναγνωρίζεται, πάντως, ότι από τα επίσημα αυστραλιανά στοιχεία δεν προκύπτει αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία, αλλά εικάζει ότι αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Η αύξηση των Ελλήνων που έρχονται στην Αυστραλία οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην επιστροφή πολυάριθμων ομογενών που είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα (ή των παιδιών τους), είναι κάτοχοι αυστραλιανού διαβατηρίου και τώρα, λόγω της κρίσης, επιστρέφουν στην Αυστραλία.

Δεν πρόκειται, δηλαδή, για νέους μετανάστες.

Επίσης φέρεται να έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που φτάνουν με τουριστική ή φοιτητική βίζα στην Αυστραλία. Όσοι φτάνουν με τουριστική βίζα, περιορισμένης διάρκειας, δεν έχουν δικαίωμα εργασίας, ενώ οι φοιτητές μπορούν να εργάζονται έως δέκα ώρες την εβδομάδα.

 

Πηγή άρθρου: zougla.gr