Μια “απάντηση” από τους Εθελοντές του Ληξουριού

Ληξούρι -Βοήθεια

Ληξούρι -Βοήθεια

Σε απάντηση όσων λέγονται, οι πολίτες εθελοντές Κεφαλονιάς, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα πρόσφατα γεγονότα.

Από την πρώτη μέρα που καταλάβαμε ότι η πόλη μας έχει ανάγκη από βοήθεια, οργανωθήκαμε στόμα με στόμα και δηλώνοντας τα ονόματα μας ξεκινήσαμε άμεσα την προσφορά βοήθειας με όποιον τρόπο μας υποδείκνυαν οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν από το Δήμο.

Θεωρούμε απαράδεκτο τον βίαιο τρόπο με τον οποίο απομακρυνθήκαμε από τους υπεύθυνους της περιφέρειας, οι οποίοι προσπάθησαν να καρπωθούν τη δική μας προσπάθεια.

Επίσης επιθυμούμε να αποδοθούν ευθύνες στην υπάλληλο που μας χαρακτήρισε «κλέφτες».

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι ενώ ζητήσαμε τη συνδρομή της αστυνομίας για τη φύλαξη του νερού από τον εξωτερικό χώρο, μας δήλωσαν πως «δεν έχουν διαθέσιμα άτομα».

Παράλληλα αποτρέψαμε περιστατικά πλιάτσικου με τη βοήθεια δημοτικού υπαλλήλου.

Οι «ικανοί συντονιστές» , δεν είχαν ιδέα για το πού και πόσα φαγητά να στείλουν και μας καλούσαν να τους βοηθήσουμε να οργανωθούν, πράγμα που παρ’ όλη την απομάκρυνσή μας επράξαμε.

Όλοι εμείς που δώσαμε την ψυχή μας, νιώσαμε προσβολή, απογοήτευση και αγανάκτηση που σπιλώθηκε η προσφορά και το όνομά μας.

Δεδομένου ότι ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης αρνούνται και οι δύο ότι έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των εθελοντών, απαιτούμε να μας κοινοποιηθεί τίνος ήταν η απόφαση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σχέδιο «Ξενοκράτης» που προβλέπει απαραίτητα τη συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων.

Τέλος ευχαριστούμε πρώτα απ’ όλους το σώμα των Προσκόπων για την οργάνωση, το συντονισμό και τη διαχείριση του αποθηκευτικού χωρού, καθώς και όλες τις εθελοντικές ομάδες και τους ιδιώτες απ’ όλη την Κεφαλονιά, που έτρεξαν να συνδράμουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή μας.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

email