Μυλόπουλος: Τα συμφέροντα πίσω από την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων με συκοφαντούν

Γιάννης Μυλόπουλος

Γιάννης Μυλόπουλος

Απάντηση στα «συκοφαντικά», όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο που τον έφεραν να είχε χρεώσει στο Πανεπιστήμιο τα αεροπορικά έξοδα ταξιδιού που έκανε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει την γραμματέα του, δίνει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρει ότι η πραγματική αιτία των «συκοφαντικών επιθέσεων» εις βάρος του είναι το άνοιγμα της συζήτησης για τις αλλαγές στον νόμο 4009, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέλιξη που όπως σημειώνει έχει ενοχλήσει «τα συμφέροντα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων» και γι’ αυτό «εξαπολύουν συκοφαντικές επιθέσεις, με σκοπό την δυσφήμιση και εντέλει την αποδυνάμωση» όσων προασπίζονται το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

Όπως αναφέρει, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα και να δώσουν την αποζημίωση στη φοιτητική μέριμνα του ΑΠΘ. Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έφερε τον πρύτανη, κ. Μυλόπουλο, να έχει κάνει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για το γάμο της γραμματέως του, αλλά να είχε χρεώσει τον ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ο ίδιος είχε απαντήσει λέγοντας ότι είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για συνάντηση με εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρύτανη του ΑΠΘ έχει ως εξής:

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς. Σήμερα που ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για τις αλλαγές στο Ν.4009 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα συμφέροντα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων εξαπολύουν νέες συκοφαντικές επιθέσεις, με σκοπό τη δυσφήμιση και εντέλει την αποδυνάμωση όσων θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή της προάσπισης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας. 

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ με αφορμή τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αποφάσισαν την προσφυγή στη δικαιοσύνη και έδωσαν σχετική εντολή σε ομάδα νομικών. Το ποσό που θα επιδικαστεί ως αποζημίωση θα διατεθεί για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας στο ΑΠΘ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ
Καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr