Ν. Μαραβέγιας: «Αποφύγαμε τη στενωπό του «Σχεδίου Αθηνά»

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας

Ικανοποιημένος από την εισαγωγή 613 νέων φοιτητών στις σχολές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Ναπολέων Μαραβέγιας.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των σπουδαστών είναι ίδιος με πέρυσι και αυτό αποδεικνύει ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ακολουθεί μια σταθερή πορεία.

«Αποφύγαμε τη λαίλαπα»
Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κατάφερε να περάσει από τη στενωπό του «Σχεδίου Αθηνά» και πλέον δίνεται η δυνατότητα για να γίνουν καλύτερα πράγματα.
«Η Διοικούσα Επιτροπή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσει ότι, και μετά τη λαίλαπα του «Σχεδίου Αθηνά», το Ίδρυμά μας κατόρθωσε να καλύψει πολύ ικανοποιητικά τις θέσεις των εισακτέων σε όλα τα Τμήματά μας. Συγκεκριμένα, στην Κεφαλονιά έχουμε φέτος 268 εισακτέους, στη Ζάκυνθο 127 και στη Λευκάδα 218. Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων, σε όλα τα Τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις, είναι 613 φοιτητές έναντι 813 το 2012, επειδή πέρυσι το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας είχε 222 εισακτέους. Αυτό σημαίνει ότι αν εξαιρεθεί το Τμήμα αυτό, το οποίο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2018, τα άλλα Τμήματα με τις κατευθύνσεις τους παρέμειναν ακέραια. Η προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής και όλων των ενδιαφερομένων πρέπει στο εξής να επικεντρωθεί στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, ώστε την επόμενη χρονιά να έχει εισακτέους» υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας.

«Είμαι ευτυχής για τη Ζάκυνθο»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δήλωσε ότι είναι ευτυχής για τη Ζάκυνθο και την πορεία του ΤΕΙ.
«Κατ΄ αρχήν, εξασφαλίσαμε ότι τα παιδιά θα αποφοιτούν ως συντηρητές πολιτιστικής κληρονομιάς, κάτι που σημαίνει ότι διασφαλίζονται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Το Τμήμα Τεχνολογίας Οικολογίας Περιβάλλοντος πάει εξίσου καλά και θα έχει 92 νέους φοιτητές. Μπορεί να συγχωνεύτηκαν τα δύο τμήματα, ωστόσο υπάρχουν δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά τον Μητροπολίτη Δωδώνης, κ.κ. Χρυσόστομο, διότι μας έχει βοηθήσει σημαντικά» σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας.

email
Πηγή άρθρου: imerazante.gr