Νομός Σάμου: Υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια

Πίνακας

Νομός Σάμου: Υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια.

Σε καθεστώς κατάληψης βρίσκονται τα γυμνάσια και τα λύκεια της Σάμου, ενώ εντάσεις σημειώθηκαν το πρωί όταν πατέρας χτύπησε μαθητή που συμμετείχε στην κατάληψη και την εκπαιδευτικό, που επιχείρησε να παρέμβει.

Σε βάρος του πατέρα που είναι αστυνομικός, κατατέθηκε μήνυση από γονείς και καθηγητές. Επίσης μετά από διαδήλωση, γονείς και μαθητές, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο, ο οποίος τους επανέλαβε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, αν και ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα.

Τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 4 του Οκτώβρη, αποφάσισαν φορείς εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων στην Ικαρία, με αιχμή το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων: «Στον αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, για ένα σχολείο των όλων και των ίσων, η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολειό τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διεκδικήσεών μας: η φυσική παρουσία όλων των μαθητών στο σχολείο και όχι μόνο αυτών που οι γονείς τους έχουν το χρόνο και το χρήμα να την εξασφαλίζουν είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε με την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ικαρίας την Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2012 στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο.
Κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11 έως 2 για την πρωινή ζώνη και 1 έως 4 για τη ζώνη του ολοήμερου».

email
Πηγή άρθρου: ert.gr