«Νοθεία» στην ψηφοφορία για το ελληνικό σήμα

Ελληνικό Σήμα

Ελληνικό Σήμα

Άρον-άρον διεκόπη η ψηφοφορία για την επιλογή του «ελληνικού σήματος» που θα… κοσμεί όλα τα προϊόντα που θα πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ο λόγος;

Το σύστημα αποδείχτηκε διάτρητο με αποτέλεσμα να γίνει γενικευμένη απόπειρα ηλεκτρονικής «νοθείας».

Το υπουργείο Ανάπτυξης, προχωρά σε επανάληψη της διαδικασίας αρχής γενομένης από σήμερα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ψηφοφορία διεξάγεται από σήμερα με αυστηρότερους τεχνικούς περιορισμούς συμμετοχής και επιπλέον προδιαγραφές ασφαλείας μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.mindev.gov.gr) και θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Τα υποψήφια σήματα είναι τρία και μπορείτε να τα δείτε στη συνέχεια του άρθρου. Με το που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του σήματος, (και εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά αυτή τη φορά) θα αρχίσει η τοποθέτηση του στα ελληνικά προϊόντα. Αυτό δεν θα γίνεται άκριτα.

Θα πρέπει η επιχείρηση να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να μπορέσει να ισχυριστεί ότι διαθέτει ελληνικά προϊόντα και να ενσωματώσει το σχήμα στη συσκευασία. Όπως θα διαβάσετε και στις ερωτήσεις-απαντήσεις που ακολουθούν, τα πρώτα σήματα θα τα δούμε σε αλκοολούχα, λάδι, γάλα και γαλακτοκομικά, μέλι.

Ειδικά για το γάλα, το ζήτημα αποκτά και πολιτικές διαστάσεις καθώς ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να κάμψει τις αντιδράσεις αποτελεί και το γεγονός ότι οι γαλακτοβιομηχανίες θα μπορούν από την πρώτη στιγμή να ενσωματώσουν το σήμα στη συσκευασία τους για να τονώσουν τη ζήτηση.

Πληροφορίες για το Ελληνικό Σήμα μπορείτε να διαβάσετε στο https://www.kefaloniatoday.com/koinonika/protimas-ta-ellinika-proionta-mathe-pos-tha-ta-xechorizis-92897.html

email
Πηγή άρθρου: fpress.gr