O “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” ταξιδεύει στην Κεφαλονιά

Σεισμόπληκτο Ληξούρι

Σεισμόπληκτο Ληξούρι

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Συλλόγων Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων «Οδυσσέας», τα μέλη της οποίας συγκλονίστηκαν από το δράμα των συμπατριωτών τους από τους σεισμούς, απευθύνει έκκληση στους απανταχού ομογενείς να συνδράμουν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς, κυρίως, με χρηματική βοήθεια, ώστε να αποσταλούν άμεσα στη νησί είδη πρώτη ανάγκης, αλλά και οι απαιτούμενοι πόροι, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές σε υποδομές και δημόσια κτήρια.

Ειδικότερα, στη συγκινητική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιάννης Χιόνης και ο Γραμματέας Κώστας Βαγγελάτος αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο Eγκέλαδος έβαλε στόχο την όμορφη χωροπούλα, το Ληξουράκι μας.

Οι συμπατριώτες μας με τα σπίτια τους μισογκρεμισμένα, τα νοικοκυριά τους κατεστραμμένα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία μισογκρεμισμένα αγωνιούν για το επόμενο χτύπημα.

Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται.

Η βοήθεια, που θα χρειαστεί στην Κεφαλονιά, θα έχει βάθος χρόνου και γι’ αυτό, όλοι μας πρέπει να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε σωστά.

Χρειάζονται τρόφιμα, σπίτια, σχολεία, εκκλησιές, είδη πρώτης ανάγκης, οικιακές συσκευές, εξοπλισμός σχολείων και νοσοκομείων και, πρωτίστως, χρήματα.

• Όλοι οι Σύλλογοι, μέλη της Ομοσπονδίας, πρέπει να ανοίξουν στους τόπους που δραστηριοποιούνται τραπεζικούς λογαριασμούς Kefalonia Earthquake Relief Fund.

Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεννόηση με τα δορυφορικά και τοπικά (όπου υπάρχουν) τηλεοπτικά κανάλια για χορηγίες επικοινωνίας, ώστε να διαφημιστούν, αφιλοκερδώς, με μια κεντρική διαφημιστική προσπάθεια όλοι οι κατά τόπους λογαριασμοί, όλων των συλλόγων.

• Σε συνεργασία με τηλεοπτικά προγράμματα, θα οργανώσουμε τηλεμαραθώνιους για συλλογή χρημάτων. Εντός των ημερών, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για Νέα Υόρκη, Φλώριδα Μόντρεαλ και Ελλάδα.

• Σε συννενόηση με επώνυμους καλλιτέχνες, που προσφέρθηκαν, αφιλοκερδώς, θα ανακοινώσουμε, σύντομα, συναυλίες υπέρ των σεισμοπλήκτων.

• Σύντομα, θα ανακοινωθούν συνεστιάσεις και fundraising events, σε αίθουσες που έχουν προσφερθεί, ευγενικά, από συμπατριώτες μας επιχειρηματίες.

Σας παρακαλούμε να συζητήσετε στους συλλόγους σας και να προτείνετε, δια των αντιπροσώπων σας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ιδέες για τον καλύτερο δυνατό σκοπό διάθεσης των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν.

Όλοι μαζί εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο λαό του νησιού μας και υποσχόμαστε να βοηθήσουμε να ξανασταθεί η Κεφαλονιά μας στα πόδια της και το Ληξούρι να ξανακτιστεί ακόμα πιο όμορφο».

Κώστας Βαγγελάτος: «Είμαστε δυνατοί και θα ξαναφτιάξουμε ακόμα καλύτερη την Κεφαλονιά μας»!

Ερωτηθείς από την «Ημέρα» για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ο Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Οδυσσέας», Κώστας Βαγγελάτος, σημείωσε τα ακόλουθα:

«Οι σεισμοί ήταν κάτι το τρομακτικό, για εμάς που διαμένουμε στην άλλη άκρη του κόσμου, γιατί ξύπνησαν οι μνήμες από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953, αν και κάποιοι δεν τους ζήσαμε. Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και αυτό είναι εξαιρετικά παρήγορο. Οι συμπατριώτες μας δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί θα ξαναφτιάξουμε την Κεφαλονιά. Είμαστε όρθιοι και δυνατοί και θα την ξανακτίσουμε καλύτερη.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε εναντίον μας, δηλαδή ότι οι Έλληνες της διασποράς δεν ανταποκριθήκαμε άμεσα για την κάλυψη των αναγκών στην Κεφαλονιά ότι, αφενός, διαπιστώσαμε ότι ήταν επαρκής η συνδρομή του κράτους και των πολιτών και, αφετέρου, ότι επιθυμούμε η βοήθειά μας να είναι ουσιαστική. Αντί να ενισχύσουμε με χρήματα από το ταμείο μας, τα οποία δεν θα ήταν αρκετά, προτιμήσαμε να κάνουμε κάτι που θα έχει βαρύτητα, θα είναι αξιόλογο και σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι οι ανάγκες θα είναι διαρκείς.

Σημειωτέον ότι βρίσκονται στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή η Ιόνιος Συνομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, ο Σύλλογος Ζακυνθίων της Νέας Υόρκης, η Κεφαλληνιακή Παγκόσμια Αδελφότητα, καθώς και όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία των ελληνικών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Θεωρούμε ότι ο παγκόσμιος έρανος, οι εκδηλώσεις και οι τηλεμαραθώνιοι που διοργανώνουμε, θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα προσφέρουμε στην αγαπημένη μας Κεφαλονιά ουσιαστικά και πολύτιμα έργα».

email
Πηγή άρθρου: imerazante.gr