Ομογένεια: “Γκρίνιες” και καταγγελίες μεταξύ συλλόγων Κεφαλλήνων

New  York

New York

Ο Σύλλογος «Αίνος», που ως γνωστό για ογδόντα χρόνια δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, θέλει δημόσια και θερμά να ευχαριστήσει τον κ. Πετράτο και την κ. Πετράτου για την παρουσία και συμμετοχή τους στην εκδήλωση του Συλλόγου μας, που είχε θέμα:

α) την Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, και

β) τη θλιβερή επέτειο των 60 χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν ιδιαίτερα την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ιθάκη.

Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που με την πολυπληθή παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας και τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Ωστόσο, το ΔΣ του Συλλόγου, προς διαφύλαξη της αξιοπιστίας και της αναμφισβήτητης μακρόχρονης πορείας του στην υπεράσπιση εθνικοτοπικών συμφερόντων στην περιοχή, είναι υποχρεωμένο να καταγγείλει την απαράδεκτη, αήθη και συκοφαντική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων «Ο Οδυσσέας».

Για δημιουργία εντυπώσεων και παραποιώντας την αλήθεια και τα γεγονότα, η Ομοσπονδία, απέστειλε επιστολή στον κύριο ομιλητή κ. Πετράτο, ιστορικό, ενημερώνοντάς τον!!! ότι «εν αγνοία του θα χρησιμοποιηθεί για αντιπερισπασμό στα διχαστικά παιχνίδια που εξυφαίνονται στο χώρο μας, εφόσον την ίδια ημέρα και σε απόσταση λίγων τετραγώνων η χορωδία Αργοστολίου δίνει συναυλία και υπήρχε ομιλία από τη συνάδελφό σας κ. Ελπινίκη Μαζαράκη».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναφέρει η επιστολή που την υπογράφουν οι κ.κ. Γ. Χιόνης και Κ. Ευαγγελάτος, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα (μας είναι άγνωστο αν είναι προϊόν απόφασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας) ότι το ΔΣ του Συλλόγου «Αίνος» απεμπολώντας την ογδοντάχρονη προϊστορία και πορεία του, κατ’ αυτούς αρχίζει να «παίζει διχαστικά παιχνίδια».

Το ΔΣ του «Αίνου», από τις αρχές Μαρτίου είχε ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ότι θα προβεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε εκδήλωση

μνήμης των δύο αυτών επετείων. Ουδείς μάς ενημέρωσε, ότι η Ομοσπονδία, σκοπεύει να διοργανώσει την ετήσια -όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον κ. Πετράτο- εκδήλωση.

Κι αυτό, διότι υπήρχε αβεβαιότητα αν το κονδύλι των 40.000 ευρώ!!! που είχε κοστολογηθεί το ταξίδι του ερχομού της χορωδίας Αργοστολίου και των συνοδών της θα εγκρινόταν, όπως τελικά έγινε, από την Περιφέρεια Επτανήσου.

Διαβεβαιώνουμε τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των αδελφών Σωματείων ότι, αν είχαμε, επίσημη και συγκεκριμένη πληροφόρηση, για τις προθέσεις της Ομοσπονδίας, (παρόλο που ο «Αίνος» δεν είναι μέλος της), θα κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μια επέτειος που αφορά όλους τους Επτανησίους, να έχει πανεπτανησιακό εορτασμό στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο Σύλλογος «Αίνος» είναι ανοικτός για κάθε είδους συνεργασία, θέτοντας ως μοναδική προϋπόθεση το σεβασμό και την εκτίμηση στην ιστορία κάθε συλλογικού οργάνου.

Για το ΔΣ του Συλλόγου «Αίνος»

Βασίλης Κοκκόσης

Πρόεδρος

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανακοίνωση του συλλόγου «Αίνος» σχετικά με τις εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη – παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι κάποιοι «θρέφονται» και με τον αρνητικό ακόμη θόρυβο – διότι πρέπει να αποκατασταθεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η Ομοσπονδία «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» όταν οργανώνει ή συμμετέχει σαν συνδιοργανωτής σε κάποια εκδήλωση έχει απαράβατη αρχή της να προτείνει και να επιβάλλει την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή φορέων και αυτό έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται στη συνδιοργάνωση των Επτανησίων για τις εκδηλώσεις της Ενσωμάτωσης.

ΚΑΘΕ χρόνο ΟΛΟΙ προσκαλούνται, ΌΛΟΙ οι Επτανήσιοι είναι ευπρόσδεκτοι, ουδέποτε αποκλείστηκε, ούτε πρόκειτεαι ποτέ να αποκλειστεί κάποιος. ‘Οποιος απέχει, το κάνει με δική του επιλογή και μόνο.

Για τις φετινές εκδηλώσεις, ο «Αίνος» ήταν ο πρώτος σύλλογος που καλέστηκε να συμμετάσχει από τον πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, παρουσία Ζακυνθίων αξιωματούχων, στις 16 Δεκέμβρίου 2012 στη γιορτή του Αγίου Διονυσίου.

Η πρόσκληση ήταν για τις ετήσια καθιερωμένες επτανησιακές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ενσωμάτωσης, ανεξάρτητα από τον ερχομό ή όχι της Χορωδίας Αργοστολίου.

Όταν πλέον οριστικοποιήθηκε ο ερχομός της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου, επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός και εκεί που όλοι περιμέναμε να συγκροτηθεί μια πανστρατειά των Κεφαλονιτών της περιοχής για να υποδεχθούμε και να χειροκροτήσουμε τη Χορωδία μας, μάθαμε ότι ο «Αίνος» ετοιμάζει – την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, μερικά τετράγωνα πιο πέρα από εκεί που θα εμφανιζόταν η Χορωδία Αργοστολίου- εκδήλωση

«για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά τον Αύγουστο του 1953».

Συμπατριώτες, με το συμπάθειο, αλλά και ο αφελέστερος και ο πλέον ανυποψίαστος άνθρωπος του πλανήτη δεν μπορεί παρά να σκεφθεί ότι είναι μια προσπάθεια αντιπερισμασμού που διχάζει τους Κεφαλονίτες.

Ο κάθε σύλλογος πιστεύουμε ότι έιναι ελεύθερος να συμμετέχει όπου θέλει και να διοργανώνει όποιες εκδηλώσεις θέλει, όμως ας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του, μή βγαίνει μετά την επιτυχία των εκδηλώσεων -που αρνήθηκε να συμμετάσχει -να λέει «αν είχαμε καλεστεί θα συμμετείχαμε και εμείς».

Δυστυχώς οι ιθύνοντες του «Αίνου» αυτό επαναλαμβάνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Τους έχουμε συνηθίσει πια και δεν τους παρεξηγούμε, «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».

Για το Δ.Σ

Γιάννης Χιόνης

Κώστας Βαγγελάτος

email