Οσοι δεν απογραφούν χάνουν τη σύνταξη τους

Aπογραφή συνταξιούχων

Aπογραφή συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τις συντάξεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με οδηγία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα όσοι από τους 15.781 συνταξιούχοι δεν απογραφούν, μέχρι τις 17 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία, δεν θα εισπράξουν τις συντάξεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα) και αντί αυτού, για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού πρώτα προηγουμένως απογραφούν.

Οσοι από αυτούς τους συνταξιούχους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012, θα αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. Από την ίδια ημερομηνία αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Από το 2013 θα γίνονται τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται τακτική απογραφή ανά πενταετία.

email
Πηγή άρθρου: inews.gr