Πακέτα all-inclusive και …..για Έλληνες

Πακέτα all-inclusive

Πακέτα all-inclusive

“Γη και ύδωρ” δίνουν τα τουριστικά γραφεία της χώρας στον υποψήφιο Έλληνα τουρίστα, προκειμένου να τονώσουν την εγχώρια τουριστική ζήτηση.

Το μέλος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (HATTA), Νικόλας Κελαηδίτης, υπογράμμισε ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια και για τον λόγο αυτό προσπαθούν να διαθέτουν ευέλικτα τουριστικά πακέτα.

Όπως είπε, πλέον ο Έλληνας τουρίστας μπορεί να “αγοράσει” υπηρεσίες που μέχρι πρότινος απολάμβανε ο αλλοδαπός τουρίστας. Είναι γεγονός, σημειώνει ο κ. Κελαηδίτης, ότι πακέτα “all inclusive” για Έλληνες προσφέρονται σε πολύ δελεαστικές τιμές. Περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Πρέβεζα, η Πελοπόννησος, η Πιερία κ.α., πρωταγωνιστούν σε αυτή τη μορφή τουρισμού με πολύ καλά αποτελέσματα ως προς την επισκεψιμότητα από Έλληνες.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των “all inclusive”, τονίζεται, ότι εκκινούν από 500 ευρώ την εβδομάδα για δυο άτομα σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και περιλαμβάνουν διατροφή. Μάλιστα, ανάφερε ο κ. Κελαηδίτης, για να ξεπεραστεί ο σκόπελος των μεταφορικών, ταξιδιωτικά γραφεία ναυλώνουν τακτικά δρομολόγια με λεωφορεία προς τον συγκεκριμένο προορισμό.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ωστόσο, με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζουν ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο αριθμός των ξενοδοχείων που αυτή την περίοδο διαθέτουν πακέτα “all inclusive” για τον εγχώριο τουρισμό, καθώς ο ξενοδόχος ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να επιλέξει με ποιο τρόπο θα πουλήσει τα δωμάτιά του.

Μάλιστα υπογραμμίστηκε ότι συνήθως τα ξενοδοχεία που πουλάνε πακέτα “all inclusive” για ξένους επισκέπτες συνήθως δεν αποκλείουν τους ημεδαπούς από τη συγκεκριμένη επιλογή.

Είναι γεγονός, ότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, γίνεται προσπάθειες για ευέλικτες μορφές πώλησης δωματίων. Τέλος, σημειώθηκε ότι μεγάλη απήχηση έχει και η πώληση δωματίων με πρωινό και ένα γεύμα την ημέρα, με τον καταναλωτή να επιλέγει ποιο θα είναι αυτό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

email