Πάνω από 20.000 ευρώ απαίτησαν από τον “Άγιο Πέτρο”

"Άγιος Πέτρος"

“Άγιος Πέτρος”

H περηφάνια και ο θρύλος του ρωσικού στόλου, το ιστορικό πλοίο «Αγιος Πέτρος» ναυάγησε στα νερά του νησιού της Κεφαλονιάς.

Δυστυχώς οι ελπίδες για να σωθεί το ρωσικό ξύλινο τρικάταρτο καράβι «Αγίος Πέτρος», το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο στο Ιόνιο Πέλαγος, κοντά στο νησί της Κεφαλονιάς έχουν χαθεί. Στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με καταιγίδας και δυνατό αέρα.

«Το πλοίο ήδη έχει χάσει ένα κατάρτι, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο καπετάνιος του πλοίου Αντρέι Πλατόνοφ.

Νωρίς το πρωί στης 26ης Οκτωβρίου, όταν το πλοίο βγήκε από το λιμάνι, παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα με αποτέλεσμα το ακυβέρνητο πλοίο ρίχτηκε στους υφάλους.

Όπως είπε στο RIA Novosti ο πρόεδρος της ρωσικής κοινότητας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης Ευγένιος Αβντούκοβ: «Η κατάσταση είναι δύσκολη, σχεδόν κανείς δεν θέλει να μας βοηθήσει για να δώσει τεχνική βοήθεια, μόνο κάποιοι απλοί άνθρωποι και ο Ρώσος πρόξενος στα Ιόνια Νησιά εδώ και οκτώ ημέρες προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο και συλλέγουν χρήματα για την ρυμούλκηση»…

»Για την απομάκρυνση του σκάφους από τον ύφαλο, τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι και τις επισκευές – απαιτούνται € 26.000. Η συλλογή του ποσού γρήγορα ήταν δυνατή, και πήραμε απόφαση να μετακομίσουμε το πλοίο από τα βράχια προς λιμάνι . Όμως, μία από τις εταιρείες, που έχει ζητήσει για αυτό πρώτα € 6.000, μετά απαίτησε 20.000, χωρίς να έχει κάνει τίποτα απολύτως. Έχουμε συγκεντρώσει λίγο πάνω από 10.000 ευρώ».

Το πλήρωμα συμφώνησε με τους ντόπιους ψαράδες , οι οποίοι υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά λόγω της καταιγίδας, κάθε προσπάθεια είναι αδύνατη.

Ο «Άγιος Πέτρος» είναι ένα ιστιοπλοϊκό πλοίο του ομίλου Ρetroflot και ασχολείται με τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Προηγουμένως, το πλοίο πήρε μέρος στις δραστηριότητες της ρωσικής εβδομάδας στην Κέρκυρα.

Επί του πλοίου βρίσκετε η κιβωτός με τα λείψανα του ναύαρχου Ουσακόφ, που έχει μεταφερθεί στην ξηρά και είναι τώρα ασφαλής.

Δυστυχώς το πλοίο έμεινε για πάντα στο Ιόνιο Πέλαγος αβοήθητο.

Πηγή άρθρου: athina984.gr