Παρά την Κρίση τρέχουμε για τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές

Αποκωδικοποιητής

Αποκωδικοποιητής

Ουρές έχουν σχηματίσει οι καταναλωτές μπροστά από τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών προκειμένου να προμηθευτούν τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές λόγω της κατάργησης του αναλογικού σήματος.

Στις 20 Ιουλίου, οι παλαιές τηλεοράσεις θα τεθούν πρακτικά εκτός λειτουργίας αφού το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών στον Υμηττό θα «κλείσει» και στο εξής οι εκπομπές θα γίνονται μόνο με ψηφιακό σήμα.

Έτσι παρά την οικονομική κρίση και τα ασφυκτικά περιθώρια αγορών για κάθε νοικοκυριό, οι Έλληνες ψάχνουν τρόπο ώστε να μην χάσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» οι υπέυθυνοι πωλήσεων μεγάλων καταστημάτων κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τηλεοράσεων που αγγίζει ακόμη και το 50%, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι τηλεοράσεις δωματίων έως 25 ιντσών, ενώ αυξημένη ζήτηση έχει παρατηρηθεί και για τις μεγάλες τηλεοράσεις με οθόνες από 25 ίντσες ως 42 ίντσες.

Η μέση τιμή για την αγορά μιας καινούριας τηλεόρασης μέχρι 25 ίντσες ανέρχεται περίπου στα 180 ευρώ, έως 32 ίντσες στα 280 ευρώ και μέχρι τις 42 ίντσες στα 400 ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr