“Παραλύει” για δεύτερη ημέρα η χώρα

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Παραλύει για δεύτερη ημέρα η χώρα λόγω της 48η απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τα συνδικάτα να δίνουν νέο ραντεβού, στις 17.00, έξω από τη Βουλή, όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στις 17.00, απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, τρένα του ΟΣΕ και ταξί. Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν μετά τις 3 το απόγευμα, αλλά κλειστοί -για λόγους ασφαλείας- θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη. Μετά τη μία το μεσημέρι θα λειτουργήσει το Τράμ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ.

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Επίσης, απεργούν την Τετάρτη η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι εργαζόμενοι στην 48ωρη απεργία.

Ακόμη, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

«Φρούριο» η πλατεία Συντάγματος

Υπό τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της ψήφισης των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε «απόρθητο φρούριο» το κέντρο της Αθήνας.

Επί ποδός βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 5 το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετέχει πλήθος κόσμου σε αντίθεση με τα χθεσινά συλλαλητήρια που χαρακτηρίστικαν «ελάχιστης συμμετοχής».

Στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκαν πάντως και οι τελευταίες λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου προσπαθώντας να προβλέψουν και την τελευταία παράμετρο για τυχόν επεισόδια καθώς οι κινητοποιήσεις αναμένονται ογκώδεις και υπάρχουν φόβοι για περικύκλωση της Βουλής από πολίτες.

Η Αστυνομία «βαδίζοντας στα σίγουρα» έχοντας ως μπροσούρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη της ʽΑνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θα έχι βγάλει στην πλατεία Συντάγματος, το υδροφόρο «Αίαντας, ενώ ο σιδερένιος φράχτης έχει ήδη τοποθετηθεί έξω από τη Βουλή καθώς και κιγκλιδώματα περιμετρικά του Συντάγματος.

Αν και η Αστυνομία προσβλέπει σε περιορισμένη χημικών αν αυτό χρειαστεί, άνδρες σχεδόν όλων των μονάδων θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, άνδρες των ΥΜΕΤ, ομάδες Δίας ακόμα και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής θα είναι σε ετοιμότητα να εκτελέσουν εντολές.

Ειδικά για τις νυχτερινές ώρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει ενισχύσεις από τμήματα της επαρχίας.

email
Πηγή άρθρου: briefingnews.gr