Περισσότεροι οι άνεργοι απο τους εργαζόμενους στην Ελλάδα

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ.(Πηγή φώτο:aggelioforos.gr)

Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία 1 Έλληνας εργάζεται και δύο κάθονται! Αυτή είναι η δραματική διαπίστωση έρευνας της ICAP βασισμένης σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η οποία και παρουσιάζει το δραματικό για την διάρθρωση της κοινωνίας μας στοιχείο πως ο αριθμός απασχολουμένων στη χώρα μας έπεσε κάτω από τα 4 εκατομμύρια, το τελευταίο τρίμηνο του 2011, ενώ η μείωση συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την αναλυτική Μελέτη για την Απασχόληση στην Ελλάδα (με τη χρήση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που εκπόνησε η ICAP Group για δεύτερη χρονιά, και η οποία δημοσιεύεται στο protothema.gr ο μέσος αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 6,8% (298 χιλ. άτομα) το 2011 σε σχέση με το 2010. Η κάμψη της απασχόλησης συνεχίζεται και το 2012, αφού ο αριθμός των απασχολουμένων κατά το α’ τρίμηνο του έτους μειώθηκε σε 3.837,9 χιλ. που συνεπάγεται ότι σε ένα χρόνο υπήρξε απώλεια 356,5 χιλ. θέσεων εργασίας, ενώ στη διετία 2010-2012 (Α’ Τρίμηνο) η μείωση των θέσεων εργασίας διαμορφώθηκε σε 587,7 χιλ.

Το γεγονός αυτό αποτελεί το σημαντικότερο ίσως αντίκτυπο της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης στη χώρα. Αναφορικά με τη μείωση της απασχόλησης, σύμφωνα και με τα στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2012 αυτή προήλθε κυρίως από τους κλάδους του χονδρικού-λιανικού εμπορίου (-88,3 χιλ. άτομα), της μεταποίησης (-65,1 χιλ. άτομα), των κατασκευών (-48,3 χιλ. άτομα), ενώ μείωση καταγράφηκε και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, δασοκομία και αλιεία), ο οποίος μέχρι το γ΄ τρίμηνο του 2010 παρουσίαζε αξιόλογη αύξηση.

email
Πηγή άρθρου: thebest.gr