Ποινές έως 10 χρόνια για τον εμπρησμό της Marfin

Ποινές έως 10 χρόνια για τον εμπρησμό της Marfin

Ποινές έως 10 χρόνια για τον εμπρησμό της Marfin

Ποινές μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξη επέβαλλε ομόφωνα το δικαστήριο σε τρεις υπεύθυνους της τράπεζας Marfin για την υπόθεση του εμπρησμού στο υποκατάστημα της Σταδίου, όμως τους άφησε ελεύθερους μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Οι δικαστές καταδίκασαν τους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους σε ποινές που φτάνουν και τα δέκα χρόνια φυλάκιση για το θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας και τον τραυματισμό 21 συναδέλφων τους από τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010.

Ένοχοι κρίθηκαν, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ο υπεύθυνος ασφαλείας, η διευθύντρια του υποκαταστήματος, ενώ αθώα κρίθηκε η υποδιευθύντρια. Για τους δυο πρώτους κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 22 ετών, όμως εκτιτέα εκ του νόμου είναι μόνο τα δέκα χρόνια.

Οι δικαστές δεν έδωσαν δικαίωμα εξαγοράς της ποινής στους κατηγορουμένους αλλά έκαναν δεκτό το αίτημα τους για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας. Ελεύθερη χωρίς κανέναν όρο αφέθηκε η τρίτη κατηγορούμενη.

Η εισαγγελέας πάντως αιτήθηκε να διαβιβαστεί από το δικαστήριο αντίγραφο του φακέλου στην Εισαγγελία για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών και άλλων στελεχών της τράπεζας. Οι συγγενείς των θυμάτων δήλωσαν πάντως δικαιωμένοι.


email
Πηγή άρθρου: capital.gr