Πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη άνω των 3.000 ευρώ

Πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, κόκκινα δάνεια.

Πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, κόκκινα δάνεια.

Σε μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου (με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ) προχωρά άμεσα η Εφορία. Στόχος είναι η είσπραξη 2 δισ. ευρώ εντός του έτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, οι πλειστηριασμοί αφορούν περίπου 260 ακίνητα που έχουν ήδη κατασχεθεί στην Αττική, καθώς και εκατοντάδες άλλα που φαίνεται ότι διαθέτουν σε τουριστικές περιοχές και νησιά του Αιγαίου περίπου 1.000 φορολογούμενοι με χρέη στο Δημόσιο.

Στον κατάλογο της Αττικής, περιλαμβάνονται 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στην Κηφισιά, 20 ακίνητα στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και ακομη 200 ακίνητα στην Αθήνα.

Οι πλειστηριασμοί αρχίζουν άμεσα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής προχωρά στη διαδικασία ήδη μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Στο στόχαστρο των κατασχέσεων και πλειστηριασμών έχουν μπει πάνω από 78.000 οφειλέτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εκμισθωτές ακινήτων και καταθέτες, όπως προκύπτει από τους καταλόγους που συνέταξαν οι 13 μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής. Με πλειστηριασμό απειλούνται όσοι έχουν χρέη πάνω από 3.000 ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr