Πλήθος κόσμου και ένστολοι δίνουν αίμα για τα δίδυμα

Mετάγγιση αίματος

Mετάγγιση αίματος

Συγκινητική είναι η προσέλευση των πολιτών αλλά και ένστολων του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να δώσουν αίμα για τα δίδυμα που παρασύρθηκαν νωρίς χθες το πρωί από τον 21χρονο μοτοσικλετιστή και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Απλοί πολίτες, κάθε ηλικίας, έσπευσαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού προκειμένου να γίνουν αιμοδότες..

Συγκλονισμένοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έχουν κατακλύσει το νοσοκομείο από νωρίς το πρωί σε τέτοιο σημείο που η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Με την ανακοίνωση καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να σταματήσουν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο σήμερα και αύριο, αλλά να ξαναπάνε από την 1η Αυγουστου, καθώς το 7χρονο αγοράκι αν όλα πάνε καλά θα χρειαστεί πολλά χειρουργεία για να αποθεραπευθεί.

Πως είναι η κατάσταση της υγείας τους:

Ο 7χρονος παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική αφού φέρει πολλαπλές οστικές και παρεγχυματικές κακώσεις. Με άλλα λόγια, το κορμάκι του έχει σμπαραλιαστεί.

Θα χρειαστούν πολλές επεμβάσεις και από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είναι από πάνω του όλοι οι γιατροί, όλων των ειδικοτήτων και προσπαθούν να τον σώσουν.

Η δίδυμη αδερφή του, είναι σε καλύτερη κατάσταση και σύμφωνα με τους γιατρούς, εντός της ημέρας θα βγεί από την εντατική. Όμως είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δίπλα του, εκτός από τον πατέρα του είναι και παιδοψυχολόγος, αφού η μικρή ρωτάει συνεχώς για τον αδερφό της και για την μητέρα της.

Η μητέρα των παιδιών είναι στην εντατική του Ευαγγελισμού και σύμφωνα με τους γιατρούς, αντιμετωπίσθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε με τον σπλήνα της και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά ελέγξιμη.

Από το νοσοκομείο δεν έχει φύγει ούτε λεπτό ο πατέρας των διδύμων αλλά και δάσκαλοι του 150ου δημοτικού σχολείου Αθηνών

Ο μοτοσικλετιστής κρατείται και την υπόθεση του έχει αναλάβει η Nαυτονομία, που θα τον οδηγήσει σε ναυτοδικείο. Ο ίδιος κατέθεσε ότι έφυγε επειδή φοβήθηκε. Η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει λίγη ώρα αργότερα και αφού πρώτα ενημερώθηκε ο πατέρας του, ο οποίος και τον προέτρεψε να παραδοθεί.

email
Πηγή άρθρου: LAY-OUT