Πογκρόμ* της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρι

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή

Tο επίσημο κράτος με τη χρήση “ταγμάτων εφόδου” επιχείρησαν να υποκαταστήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής. Με επικεφαλής δύο βουλευτές και συνοδεία δεκάδων ατόμων, με μαύρες μπλούζες και σημαίες, έλεγξαν τα έγραφα αλλοδαπών μικροπωλητών, ενώ έσπασαν και κάποιους πάγκους, με μαζική επίθεση.

Το περιστατικό της ρατσιστικής βίας σημειώθηκε στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα.

Η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο επιβεβαιώνει το γεγονός με επίσημη ανακοίνωση της, θεωρεί και αυτονόητη την κίνηση των στελεχών της.

Προειδοποιεί δε ότι “ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία”.

Στην ανακοίνωση της, η οργάνωση επιχαίρει
: “Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής”

Υποστηρίζει ότι της καταγγέλθηκε από έλληνες μικροπωλητές “όργιο παρεμπορίου”, με αποτέλεσμα οι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος, καθώς και άλλα μέλη με φανέλες της Χρυσής Αυγής και σημαίες τοποθετημένες σε χοντρά ξύλινα κοντάρια, να πραγματοποιήσουν ελέγχους εγγράφων αλλοδαπών μικροπωλητών -ωσάν να ήταν η Αστυνομία- και να επιτεθούν σε όσους έκριναν απαραίτητο (δείτε το βίντεο).

Για την επίθεση εναντίον των αλλοδαπών -όπως φαίνεται εμφανώς στο βίντεο (που ανάρτησε και η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της)- το κοινοβουλευτικό κόμμα υποστηρίζει: “Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν μεσυνοπτικές διαδικασίες“.

Οι “συνοπτικές διαδικασίες” είναι το σπάσιμο των πάγκων με μαζική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Αυγούστου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι “τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί“.

Το πρωί της Παρασκευής (7/9), απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Χ.Α. για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, είχε σημειώνει: “Το είπα και άλλη φορά το επαναλαμβάνω και σήμερα. Τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά“.

Το βράδυ της Παρασκευής, στη Ραφήνα, όπως παραδέχεται χωρίς περιστροφές η ίδια η Χρυσή Αυγή, τάγματα εφόδου ενήργησαν βιαίως υποκαθιστώντας τις νόμιμες αρχές του τόπου.

Αναμένεται η απάντηση του υπουργού.

*Πογκρόμ (από τη ρωσική λέξη погром (πογκρόμ), από το ρήμα “громить” (γκρομίτ) που σημαίνει «συντρίβω») είναι μια μαζική και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας, με ταυτόχρονη καταστροφή του περιβάλλοντός τους (σπίτια, επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι, κοκ). Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για να δηλώσει τις μαζικές πράξεις βίας, είτε αυθόρμητες είτε προμελετημένες, κατά των Εβραίων αλλά επίσης και για παρόμοια περιστατικά εναντίον άλλων μειονοτικών ομάδων.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr