Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου- έκθεση ζωγραφικής Μαρίας Ραντουλέσκου στον Καραβόμυλο‏

Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου

Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου

Η Μαρία Ραντουλέσκου συνειδητά επέλεξε και ενστερνίστηκε την Επτανησιακή αντίληψη και κουλτούρα.

Με απώτερη Ελληνική καταγωγή, επιστρέφοντας πριν αρκετό χρόνια στην Ελλάδα- για μόνιμη εγκατάσταση- μετά από ενδελεχή έρευνα μαγεύτηκε από το φως του Ιονίου ,από την μαγεία των λαμπερών και πλούσιων χρωμάτων της Κεφαλονιάς και το νησί απετέλεσε έκτοτε την νέα πατρίδα της.

Η καλλιτεχνική της κατάρτιση στο σχέδιο, την σύνθεση, το χρώμα, ολοκληρώνεται μετά από πολυετή σπουδή με καθοδηγητή τον διάσημο και διαπρεπή Ρουμάνο καθηγητή και ζωγράφο ΰΐΊβΟΓςΙΐθ Μοοθηυ.

Η νατουραλιστική ματιά της Μ.Ρ σε κάνα σχεδόν να αισθάνεσαι την αέναη δροσιά από τους πίνακες με τα βαθύσκιοα τοπία του νησιού.

Αλλού πάλι, αποδίδονται με ρωμαλέο σχέδιο εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου και σε άλλους πίνακες βλέπεις με διηγημσπκή απόδοση τοποθεσίες του νησιού με αναπαραστάσεις από τον μικρόκοσμο τους. Εκπλήσσεται ευχάριστα ο επισκέπτης, βλέποντας έργα ιμπρεσιονισπκής αντίληψης με υψηλή αισθητική και εκτέλεση που μπορούν να σταθούν και στην πλέον αυστηρή κριτική.

Παράλληλη ζωγραφική της δραστηριότητα είναι η Αγιογραφία.

Έχει λάβει μέρος σε ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις στην Ρουμανία, Γερμανία, Ουγγαρία ,θεσσαλονίκη Αγία Ευφημία και Σάμη. Η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ραντουλέσκου « Κεφαλονίτικο φως-Κεφαλονίτικη μαγεία των χρωμάτων» γίνεται στο χώρο εκθέσεων του Δ.Κ.Ι στο άλσος λίμνης Καραβομύλου από τις 21 έως και 31 Αυγούστου 2012 και ώρες 18.00-20.00 μ.μ.

email