Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού η Έκθεση του Μ.Ρωμανού

Μ.ΡωμανόςO Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έθεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου τη νέα μεγαλειώδη έκθεση που επιμελείται ο γνωστός και διακεκριμένος εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στην Αθήνα.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 12 αξιόλογων καλλιτεχνών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, τα ονόματα των οποίων καθώς και το ιδιαίτερο θέμα της έκθεσης, θα ανακοινωθούν στις 11 Απριλίου στα ΜΜΕ, με σχετικά δελτία τύπου.

O Μιχαήλ Ρωμανός που είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, προετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς την έκθεση, το θέμα της οποίας για άλλη μία φορά θα εντυπωσιάσει, ενώ η γνωστή και καταξιωμένη φωτογράφος Φένια Λαμπροπούλου, θα εικονοποιήσει την έμπνευση και τις φαντασιώσεις των καλλιτεχνών, με ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο της που θα συνοδεύσει την πρόσκληση.

Ταυτόχρονα με την προετοιμασία της εντυπωσιακής αυτής έκθεσης, ο Μιχαήλ Ρωμανός, επιμελείται το προσωπικό του πρωτότυπο project στο διαδίκτυο, που παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας του φωτογραφημένες στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ καθημερινά, ενώ το τελικό προϊόν θα αποτελέσει το υλικό για μία εικαστική έκθεση στο τέλος του χρόνου.

Για το συγκεκριμένο project που αποτελεί μία πρωτότυπη ιδέα-έμπνευση του καλλιτέχνη, έχει προταθεί για το βραβείο Internet Visual Artist, που θα δοθεί σε ειδική εκδήλωση βράβευσης καλλιτεχνών, τον Ιούνιο.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam