Λαμπερά εγκαίνια της επετειακής Έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου

ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ ΜΟΥΙΚΗ, ΜΠΙΛ ΦΕΛΚΕΡ

ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ ΜΟΥΙΚΗ, ΜΠΙΛ ΦΕΛΚΕΡ

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Ι. Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η επετειακή  έκθεση λίθινων γλυπτικών κατασκευών και ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου. Ο καλλιτέχνης σφράγισε αισθητικά την ευρείας εμβέλειας εικαστική του παρουσία με την έκθεση των ιδιότυπων συνθέσεων του “Λιθοκολλάζ- The stone collages” παράλληλα με την αναδρομική παρουσίαση ζωγραφικών του δημιουργιών από την 15χρονη εκθεσιακή του δραστηριότητα στη Villa Ροδόπη.

Την έκθεση προλόγισε η Δώρα Φ. Μαρκάτου, αν. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ιστορία της Νεότερης Ευρωπαικής Τέχνης. Η κα Μαρκάτου με εμβριθή, αναλυτικό και σαφή διδακτικό λόγο και τρόπο αναφέρθηκε στις εικαστικές περιόδους του Κώστα Ευαγγελάτου, με ιδιαίτερη έμφαση στις ” Νεφελογραφίες” του, στη λαμπρή εκθεσιακή διεθνή πορεία του και προσέγγισε τα πρόσφατα “αχειροποίητα” λίθινα έργα του με άξονα τα παραδείγματα και τα επιτεύγματα της μοντέρνας τέχνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες γλυπτικές κατασκευές-συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά καθώς και χαρακτηριστικές ζωγραφικές δημιουργίες του. Τα βασικά στοιχεία και εννοιακά μοτίβα της δουλειάς του, γεωμετρικές σχέσεις, σύμβολα και μορφές μετασχηματίζονται στο χώρο σε κατασκευές διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής, πάνω σε λίθινες ready made φόρμες. Οι  φόρμες αυτές, σπαράγματα ερειπίων ή παραθαλάσσια ευρήματα, συντίθενται εικαστικά και με αισθητική λιτότητα και απλότητα αποκτούν μια έντονη εκφραστική δύναμη, ιδιαίτερα  στον κατάφυτο κήπο σε διάλογο με τις φόρμες του φυσικού περιβάλλοντος.

Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ώρα 8.30μμ-10.30 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου- 26 Σεπτ. 2015

πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

www.gisi.gr/evangelatos

Είσοδος ελεύθερη.

email