«Μεσογειακές περιπλανήσεις», του Παναΐτ Ιστράτι, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

Παναΐτ Ιστράτι ή Γεράσιμος Βαλσαμής

Παναΐτ Ιστράτι ή Γεράσιμος Βαλσαμής

Την  Τρίτη, 2 Ιουνίου  2015 και την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015 , στις 8.00 μ.μ.  θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου «Μεσογειακές περιπλανήσεις», του Παναΐτ Ιστράτι, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, στο Αργοστόλι και στα Τ.Ε.Ι. Ληξουρίου αντίστοιχα.

Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων μεταφρασμένα για πρώτη φορά στα ελληνικά από τα μέλη του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Ρουμανο-Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας και μεταφράστριας Ευγενίας Τσελέντη, από τις Εκδόσεις «Ίστρος» του Μουσείου της Βραΐλας, Ρουμανίας.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα υποδεχθούμε τον πανεπιστημιακό, διδάκτορα της ιστορίας και συγγραφέα, κ. Ιονέλ Κούντεα, που θα πραγματοποιήσει την ομιλία με θέμα «Οι κεφαλονίτες της Βραΐλας».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο διδάκτορας φιλολογικών επιστημών και συγγραφέας/μεταφραστής, κ. Ζαμφίρ Μπαλάν, θα μας παρουσιάσει τον άνθρωπο και συγγραφέα Παναΐτ Ιστράτι, το έργο του και το βιβλίο της βραδιάς.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η επίτιμη πρόξενος της Ρουμάνικης Πρεσβείας, στην Πάτρα, κ. Μαριάννα Κρατσιούν.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς στο Αργοστόλι θα πραγματοποιήσει η γυναικεία χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., με μαέστρο τον κ. Άγγελο Μουρελάτο.

Σύντομα αποσπάσματα από το βιβλίο «Μεσογειακές περιπλανήσεις» θα αναγνώσουν ο Γεράσιμος Τυπάλδος – Ξυδιάς και η Σοφία Δελλαπόρτα.

ΡΟΥΜΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Χορηγοί φιλοξενίας: Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική ΣΠΑΘΗΣ , Εστιατόριο «Παλιά Πλάκα» ,  Αρτοποιία Αρτοσκευάσματα «Το παλαιγό καρβέλι» , Σούπερ-μάρκετ Ευαγγελάτος , Κρασιά  Κτήμα Φοίβος , Apolafsi Complex

email