Μήπως ήρθε ο καιρός να φιλοτεχνήσουμε το φωτογραφικό Μουσείο Περσεύς στον Κατελειό;

Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο

Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο

Στο Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου η δημοσιογράφος τουριστικού ρεπορτάζ Ελένη Βαλλιανάτου συνάντησε τον καραβογράφο Αντώνη Μιλάνο και ιδρυτή του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου .

Η ιστορία του Υποβρυχίου Περσεύς έχει ήδη συμπεριληφθεί στα έργα του μεγάλου καραβογράφου και η μεγάλη του επιθυμία είναι να φιλοτεχνήσει ένα μουσείο φωτογραφικό με έργα του και στο νησί μας..

Ο μεγάλος καλλιτέχνης και ερευνητής Αντώνης Μιλάνος έχει ιστορήσει μέσα από τα έργα του την Ναυτοσύνη και την θάλασσα δύο στοιχεία που ρέουν στις φλέβες του Έλληνα και καθόρισαν την πορεία του στο πέρασμα των αιώνων.

Η Μακρόχρονη έρευνα στην εμπορική ναυτιλία μέσα από τους πίνακές του έγιναν μελέτη και ήδη το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εξέδωσε συλλεκτικό βιβλίο με έργα του μεγάλου καραβογράφου Αντώνη Μιλάνου.

Είναι ο κατεξοχήν σύγχρονος ‘Ελληνας καραβογράφος που ή έως τώρα προσπάθειά του έχει σκοπό τη συστηματική απεικόνιση όλων των πολεμικών και εμπορικών σκαφών από την Προιστορία μέχρι και τον 20ο αιώνα,ενώ στο μουσείο του εκτίθενται όλοι οι τύποι Ελληνικών πλοίων από τιςαρχές τις 2ης χιλιετίας π.χ..

Το συλλεκτικό βιβλίο του<<Η εξελιξη της εμπορικής Ελληνικής Ναυτιλίας >>δώρισε στην δημοσιογράφο,ενώ μίλησε για την επιθυμία του να φιλοτεχνήσει το φωτογραφικό μουσείο Περσέας, τιμώντας τους νεκρούς που χάθηκαν ,αναδεικνύοντας το υποβρύχιο και την ιστορία του που βρίσκεται νεκρό στα νερά του Κατελειού και ζητά ξανά να ζωντανέψει ξυπνώντας μνήμες της πιο δύσκολης διαφυγής.

Μήπως ήρθε ο καιρός να βγάλουμε ..στο φως μια ιστορία που συγκλονίζει;

email