Τα Ποιητικά “Περίπλοκα Μονοπάτια” του Κ.Ευαγγελάτου στη Γαλλική γλώσσα

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΙΤΣΑ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΙΤΣΑ ΛΕΜΠΕΣΗ

Με την παρουσία εκλεκτών διανοουμένων, καλλιτεχνών και φιλοτέχνων έγινε στο Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στην Αθήνα, Σκουφά 64, η παρουσίαση τηςανθολογίας ποιημάτων του Κώστα Ευαγγελάτου στη γαλλική γλώσσα. Η πρώτη έκδοση της παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια της ομότιτλης έκθεσης του εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης στο Παρίσι τον Ιούνιο 2012, στο le Centre de SEVRES.

Την επανέκδοση της ανθολογίας από τις SYLLOGES, με νέο εξώφυλλο, παρουσίασε σε μιά υψηλής ποιοτικής στάθμης εκδήλωση, η Ιστορικός Τέχνης Μαράη Γεωργούση, η οποία στο διεισδυτικό της κείμενο επεσήμανε την εικαστική διάσταση του ποιητικού λόγου του Ευαγγελάτου και το αλληλένδετο εικόνας, λόγου στο έργο του. Στη συνέχεια έγινε  κριτική ανάλυση ποιημάτων  από την Ιστορικό Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, η οποία προσέγγισε το νοηματικό και συναισθηματικό ύφος της ιδιότυπης ποιητικής του γραφής, ενώ διαβάστηκαν από τον ποιητή και τις ιστορικούς ποιήματα στην ελληνική και γαλλική γλώσσα.

Ιδιαίτερο μελωδικό τόνο στην εκδήλωση έδωσε ο νέος ταλαντούχος σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς, που ερμήνευσε σε μεταγραφή για σαξόφωνο τραγούδια του Θεοδωράκη, του Ρότα, του Χατζιδάκη και βέβαια της Εντίθ Πιάφ.

Μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση στο φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο του Free Thinking Zone, προσφέρθηκε κοκτέιλ με κόκκινο κεφαλονίτικο κρασί και τις μάντολες της κλασικής “Βοσκοπούλας”.

Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team