TEDx Thessaloniki 2012

TEDxThessaloniki 2012

TEDxThessaloniki 2012.(Πηγή φώτο:proho.gr)

Το TEDxThessaloniki έχει γίνει πλέον θεσμός.

Εκατοντάδες ανήσυχοι TEDxSters απ᾽ όλη την Ελλάδα ανυπομονούν για τη φετινή διοργάνωση, όπου για άλλη μια χρονιά διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.

Το TEDxThessaloniki 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2012 στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και το θέμα του είναι: “Το Θάρρος να Δημιουργείς”(The courage to create).

Οι ομιλητές θα διηγηθούν ιστορίες και θα αναλύσουν ιδέες που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε σε τι συνίσταται το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η τυφλή πίστη.

Tι είναι αυτό που χρειάζεται προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι εξαιρετικό σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής παρά τις πιθανές αντιξοότητες, είτε πρόκειται για την καθιέρωση μίας καινοτόμου οικονομικής θεωρίας, είτε για τη συγγραφή ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος.

Mετά από μακρόχρονη έρευνα, είτε για τη δημιουργία μίας πρωτοπόρας δημόσιας πολιτικής ή την έναρξη μίας επιχείρησης την στιγμή που οι περισσότεροι κάθε άλλο παρά την εγκρίνουν.

Θ᾽ακούσουμε ανθρώπους που τα κατάφεραν λόγω της ακλόνητης προσήλωσης τους στον αγώνα και το όνειρό τους.

Επιλέξαμε αυτό το θέμα γιατί πιστεύουμε ότι σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών, όπου νοοτροπίες, συμπεριφορές και δεδομένα αλλάζουν, χρειαζόμαστε θάρρος για να προχωρήσουμε στο άγνωστο, να δημιουργήσουμε, να διαμορφώσουμε τη νέα εποχή που έρχεται.

Για όλους εμάς το θάρρος να δημιουργείς είναι το θάρρος να κάνεις όνειρα και να πιστεύεις σ᾽αυτά, ν᾽ αντιλαμβάνεσαι τις συγκυρίες, ν᾽ αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, να συνεισφέρεις στο ευρύτερο σύνολο.

Είναι το θάρρος να προχωράς με αισιοδοξία για όσα πιστεύεις και παρά, τις όποιες αντιξοότητες, να τα καταφέρνεις.

Κάθε ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές μας έχει διακριθεί στον τομέα του ακριβώς γιατί διαθέτει το θάρρος να δημιουργεί.

Στις 12 Μαΐου θα ανέβουν στη σκηνή του Ολύμπιον δημιουργικές προσωπικότητες από τους τομείς της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας, των τεχνών, της οικολογίας, του εθελοντισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

email
Πηγή άρθρου: proho.gr