Πως ο Γέροντας Παστίτσιος κορόιδεψε με ένα θαύμα-μαϊμού την Χρυσή Αυγή

Παστίτσιος - Παίσιος

Παστίτσιος – Παίσιος

Ένα «θαύμα» που σκηνοθέτησε αριστοτεχνικά τον Ιούλιο ο 27χρονος «Γέροντας Παστίτσιος» και έκανε το γύρο του διαδικτύου ενώ εμφανίστηκε και σε πρωτοσέλιδο ημερήσιας εφημερίδας ήταν προφανώς η αφορμή για την ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή που οδήγησε στη σύλληψη του.

Στην ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας Τάξης που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, στις 18 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται ότι ο 27χρονος Γιώργος Λοΐζος μέσω του προφίλ «Γέροντας Παστίτσιος» που είχε στο Facebook «υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο». Πως τον εξευτελίζει; Ο ίδιος ο βουλευτής αναφέρει ενδεικτικές αναρτήσεις ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες».

Τι ήταν αυτό το «θαύμα»; Όπως έγραφε ο ίδιος ο Λοΐζος στην σελίδα του στο Facebook, όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο όταν «άγγελος κυρίου έστειλε μήνυμα εις το +ιερό+ ταχυδρομείο μου, κάνοντας μου ξεκάθαρη την επιτακτική ανάγκη για ένα νέο θαύμα, που θα ενισχύσει την ορθόδοξη πίστη μας και θα δώσει ένα γερό χτύπημα στα τσιράκια της νέας τάξης»:

Facebook  Παστίτσιου
Η ιδέα φάνηκε πολύ καλή στον 27χρονο Γέροντα Παστίτσιο-Λοΐζο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει όντως ένα θαύμα του Γέροντα Παΐσιου!
Facebook  Παστίτσιου
Όπως έγραφε ο ίδιος, πήρε μερικά θαύματα που αποδίδονται στον Γέροντα Παΐσιο, τα έβαλε στο μπλέντερ και «αφού τα ανακάτεψα καλά, εποίησα το νέο μου θαύμα που έλαβε χώνρα εις τας όμορφας και γραφικάς Σέρρας».Facebook  Παστίτσιου
Το «θαύμα» είχε ως εξής. Ο 27χρονος Γιώργος Λοΐζος επινόησε δύο ανύπαρκτους χαρακτήρες, τον 18χρονο «Παντελή Κ.» κάτοικο κάποιου χωριού των Σερρών που βίωσε το υποτιθέμενο θαύμα του Παΐσιου και τον «υποδιάκονο Αμφιλόχιο» που δήθεν υπηρετεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών στις Σέρρες και στον οποίο ο νεαρός εξομολογήθηκε το θαύμα.

Το στόρι του θαύματος ήταν επιμελώς σκηνοθετημένο ώστε να είναι πιστευτό. Ο Λοΐζος εμφάνιζε τον Παντελή Κ. ως τοξικομανή που υπό την επήρεια πιθανώς ναρκωτικών χτύπησε με τη μηχανή του με αποτέλεσμα να μπει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Εκεί η μοίρα τον «χτύπησε» και με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη με αποτέλεσμα να διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρός. Όμως την ημέρα των γενεθλίων του που υποτίθεται ότι συνέπιπτε με την ημέρα κοίμησης του Γέροντα, ο Παΐσιος έκανε το θαύμα του και «ανέστησε» τον 18χρονο. Μάλιστα, ο Λοΐζος πρόσθεσε και τις απαραίτητες πινελιές βάζοντας τον Παντελή να διηγείται ότι δήθεν έβλεπε τον Παΐσιο ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρός να του λέει: «Άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου. Τα κόλυβα σου δε τα έχεις στο ζωνάρι. Θα αργήσουμε να τα φάμε». Προκειμένου να είναι πιο πιστευτή η ιστορία, ο Λοΐζος εμφάνιζε το κείμενο της διήγησης του θαύματος ως προδημοσίευση άρθρου σε ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό!

Διαβάστε παρακάτω το επινοημένο θαύμα-τρολιά του Γέροντα Παστίτσιου που ενόχλησε την Χρυσή Αυγή τόσο ώστε να το φέρει ως θέμα στη Βουλή (το iefimerida.gr έχει διατηρήσει την αρχική ορθογραφία):

«Το κείμενο που ακολουθεί είναι προδημοσιεύση άρθρου.Θα δημοσιευθεί στο ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ στο τεύχος Σεπτεμβρίου ( τον Αύγουστο δεν εκδίδεται ) αλλά λόγω της βαρύτητας του θαύματος,κρίθηκε σωστό να μαθευτεί νωρίτερα και από άλλα μέσα,για το καλό του ορθόδοξου ποιμνοίου στους δύσκολους καιρούς που περναέι η ευλογημένη πατρίδα μας.Υπάρχει και ενυπόγραφη δάδεια του εκδότη για όποιον τη θελήσει.
“Πριν μερικές εβδομάδες ακόμα ένα σύγχρονο θαύμα του γέροντος Παισιου έλαβε χώvρα σε ένα μικρό χωριό των Σερρών.Το περιέγραψε στον υποδιάκονο Αμφιλόχιο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Σερρών, ο βιώσας το θαύμα Παντελής Κ.

Ο Παντελής 18 ετών,νεος χρήστης ναρκωτικών ουσιών,είχε ένα τρομερό ατύχημα με το μηχανάκι του λίγο πιο έξω από το χωριο του με αποτέλεσμα να τραμαυτιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να πάθει εγκεφαλική διάσειση. Πιθανότατα ήταν υπό την επίρροια ουσιών γιατί παρόλο που ήταν σε προγράμματα αποτοξίνωσης,το δαιμόνιο αυτό της ηρωίνης δεν έλεγε να βγει από μέσα του.Μπήκε εσπευμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Οι γιατροί τον είχαν σε καταστολή και μετά και από ενδονοσοκομειακή μόλυνση ήταν σε κώμα με τελική γνωμάτευση ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός.Οι γιατροί μην έχοντας άλλα μέσα στη διάθεσή τους,σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν στην χαροκαμένη μητέρα του ότι ειναι στα χέρια του θεού.
Η ημερομηνία της τελικής γνωμάτευσης για εγκεφαλικό θάνατο ήταν η 13η Ιουλίου.Σε 1 ημέρα ο γιος της θα έκλεινε τα 18 του χρόνια,και αντί να μπει στην ενήλικη ζωή,τον έβλεπε στο κρεβάτι να παλεύει,όχι για τον γνωστό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών,αλλά τελείως άμεσα για την επιβίωσή του .Η αξιαγάπητη Κυρία Αναστασία δε το έβαλε κάτω.Με την προτροπή του Άγιου πνευματικου της , παππούλη Αθανάσιου,πήρε το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα και κατευθυνθηκε προς την ιερά μονή ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΣΟΥΡΩΤΗ.Γνώριζε για το μεγαλείο του γέροντα-Πα’ι’σίου , δε γνώριζε όμως οτι εκείνη την ημέρα 14 Ιουλίου συμπληρονώντουσαν 18 χρόνια απο την κοίμηση του γέροντα.
Όταν έφτασε και είδε τη λαοσύναξη απόρησε,αλλά οταν της είπαν οτι ο γέρωντας πέθανε την ίδια μέρα που γέννησε τον μονάκριβο γιο της κόντεψε να λιποθυμήσει.Ενιωσε κατι που δεν μπορει ακόμα να περιγράψει.Μια ένωση με το θείο,την αύρα του γέρωντα και γενικά ότι κάτι καλό θα βγει.
Παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης του γιού της , δε το χρησιμοποίησε σαν αιτία και περίμενε με ταπεινωση και γονατιστή πάνω από 4 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά της να προσκυνήσει το μέρος όπου κοιμάται ο γέροντας-Πα’ι΄σιος.
Προσευχήθηκε για το σπλάχνο της και πήρε λίγο χώμα από το μνήμα, το οποίο χώμα το πήγε στον πνευματικότης, και ο οποίος αφού το διάβασε,έφτιαξε ένα αυτοσχεδιο φυλακτό.Η κυρία Αναστασία ΄ετρεξε στο νοσοκομείο και το εναπόθεσε κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού της.
Το ίδιο κιόλας βράδυ είδε στον ύπνο της τον Γέροντα Παΐσιο να της λέει “Μη φοβάσαι, θα γίνει καλά ο Παντελής”. 
Το επόμενο πρωί ο Παντελής συνήλθε υγιέστατος κάτι που οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν.Μια έντονη ευωδία είχε κατακλύσει το δωμάτιο και αργότερα διαπίστωσαν ότι αυτή η μυρωδιά, προέρχονταν από το μαξιλάρι του Παντελή, στο οπoίου η μητέρα του είχε τοποθετήσει κρυφά το φυλαχτό με το χώμα από τον τάφο του Γέροντα . Το μόνο που θυμάται ο Παντελής από το λήθαργο του, είναι η φιγούρα ενός μαυροφορεμένου γέροντα να του λέει : ‘ άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου.τα κόλυβα σου δε τα έχεισ στο ζωνάρι.θα αργησουμε να τα φαμε’.
Ο Παντελής από εκείνο το πρωινό έχει μια αποστροφή για τα ναρκωτικά και υγιέστατος διαβάζει και προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο.Εξομολογείται στον πνευματικό της μητέρας του και θέλησε να μοιραστει το θαύμα που βίωσε η οικογένεια του , με τον υποδιάκονο Αμφιλόχιο.

“ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνη με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθη. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες κ.λπ., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι· δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό.” Γεροντας Παισιος»

Το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο «θαύμα» δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 24 Ιουλίου στο ορθόδοξο blog ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.
Πενταπόσταγμα
Έτσι πήρε την δέουσα εγκυρότητα για να κάνει στη συνέχεια το γύρο του ελληνορθόδοξου διαδικτύου, φτάνοντας ακόμα και στο έγκυρο «Αγιορείτικο Βήμα» με την ένδειξη ότι πρόκειται για προδημοσίευση άρθρου στο περιοδικό Διάλογος:
«Αγιορείτικο Βήμα»
Οι αναδημοσιεύσεις του θαύματος ήταν χιλιάδες. Μια απλή αναζήτηση στο Google για «Θαύμα Παΐσιου Σέρρες» μας έδωσε 93.800 αποτελέσματα!
Αναζήτηση GoogleΚαι κάπως έτσι έφτασε να γίνει και πρωτοσέλιδο στην Ελευθερη Ώρα, μερικές μέρες μετά, στις 10 Αυγούστου.

Eλεύθερη Ώρα

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr