Πως στήθηκε η φάμπρικα με τους “μαϊμού” τυφλούς στη Ζάκυνθο

Επιδόματα Τυφλών

Επιδόματα Τυφλών

Το απόστημα μπορεί να έσπασε πριν από λίγο καιρό στη Ζάκυνθο με τους τυφλούς που έβλεπαν, αλλά για πολλά χρόνια ορισμένοι σιγοψιθύριζαν, ενώ οι αρμόδιες αρχές…  χτύπαγαν το καμπανάκι, καθώς το κράτος έχανε εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Έθνος, το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται πολλά χρόνια πίσω, καθώς όπως φαίνεται ήταν μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση προς όφελος ορισμένων. Ρόλο-κλειδί στην ιστορία διαδραματίζει ο γιατρός που υπέγραφε τα σχετικά πιστοποιητικά και ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση του.

Σημειώνεται ότι για να δοθεί το σχετικό επίδομα απαιτούνταν η χορήγηση πιστοποιητικού, συμπληρωμένου από οφθαλμίατρο κρατικού νοσοκομείου, Διευθυντή ή Επιμελητή Α’.

Το επίδομα χορηγούνταν από τον τότε νομάρχη Δ. Γάσπαρο παρά τις συνεχείς αρνητικές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία ζητούσε επανέλεγχο όλων των αιτήσεων.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στο 1988, ενώ πλέον από τους 616 που έχουν κληθεί να παραστούν αυτοπροσώπως στην Πάτρα, μόνο οι 318 εξετάστηκαν.

Από αυτούς που προσήλθαν μόλις οι 100 φαίνεται ότι δικαιούνταν το επίδομα τυφλότητας. Στο τμήμα Πρόνοιας του νησιού από το 2001 άρχισαν να διαπιστώνουν με έκπληξη ότι αυξανόταν εντυπωσιακά ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος τυφλότητας.

email
Πηγή άρθρου: Έθνος της Κυριακής