Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Βάσεις Πανελλαδικών

Βάσεις Πανελλαδικών

Πτώση στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμα και αυτών σε μεγάλα αστικά κέντρα και άνοδο των βάσεων σε σχεδόν όλα τα στρατιωτικά, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των θέσεων, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι υποψήφιοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμα τμήματα θα πρέπει, να αναμένουν πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 700 μόρια.

Πτώση σημειώνεται και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων, αφού εκεί θα οδηγηθούν αρκετοί υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους.

Πτώση των βάσεων, η οποία όμως θα είναι μικρότερης έντασης, αναμένεται και για τις περιζήτητες – υψηλόβαθμες σχολές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που υπόσχονται ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Καθοδικά κινούνται τμήματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διατροφής και Διαιτολογίας. Η πτώση στα τμήματα αυτά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 με 400 μόρια.

Ανεβαίνει ο πήχης για όλες σχεδόν τις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς το υπουργείο Άμυνας στη συμπληρωματική προκήρυξη που εξέδωσε ανακοίνωση μείωση των θέσεων εισακτέων κατά 30%.

Από τις 1.170 θέσεις που είχαν διατεθεί πέρυσι σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, φέτος ο αριθμός μειώνεται στις 819.

Πηγή άρθρου: imerisia.gr