Πρόγραμμα για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ & ΤΕΙ έως 35 ετών

Νέοι

Πρόγραμμα για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ & ΤΕΙ έως 35 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

  • Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος (πτυχιούχοι οι οποίοι ασφαλίζονται σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ, κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται,– Γιατροί, Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί κλπ). H διαδικασία, προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής στο ειδικό μητρώο θα περιγράφουν στην πρόσκληση του προγράμματος, όπως αυτή αναφέρεται στο άρθρο 15 της παρούσας.
  • Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  • Να είναι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους).
  • Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.
  • Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν:
    • βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου  απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου
    • βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων στην περίπτωση που υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, σύμφωνα με το Π.Δ. 38 (ΦΕΚ 78/Α’/25-5-2010) και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή:

  • Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
  • Για τα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα.
  • Για άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98.
  • Για άτομα που θα προσληφθούν για την κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων της επιχείρησης όπως της δημιουργίας θέσεων εργασίας από επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται σε άλλο καθεστώς ενίσχυσης, που αφορά σε μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των προσληφθέντων.
  • Για άτομα που θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους είκοσι επτά (27) μήνες, εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερις (24) μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και τρεις (3) μήνες σε δέσμευση του εργοδότη. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας έως 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 20 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ασφαλιστικών ημερών το μήνα.Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας άνω των 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 25 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ασφαλιστικών ημερών το μήνα.

Η περίοδος υποβολής ειναι από 6/6/2012 έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού.

Σχετικά αρχεία

email
Πηγή άρθρου: espa.gr