Πρόγραμμα & σημαιοστολισμός για την 25η Μαρτίου στο Αργοστόλι

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της «25ης Μαρτίου 1821» είναι τριήμερος. Αρχίζει την ογδόη πρωινή της 23ηζ και λήγει με την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ώρα 19:00.: Το Λύκειο Των Ελληνίδων-Παράρτημα Αργοστολίου πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: « Η ηρωική δράση των γυναικών κατά της Επανάστασης του 1821», με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γεράσιμο Φαρακλό, καθηγητή Γεν. Λυκείου Ληξουρίου, Δρ. Φιλολογίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η παιδική χορωδία και χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Αργοστολίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

Είσοδος ελεύθερη (Χρόνος προσέλευσης 18:30-19:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ώρα 11.00πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού και παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, στο Μνημείο Κων/νου Μεταξά, Κεφαλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Νεκροταφείο Αργοστολίου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Δήμου Κεφαλονιάς.

ΤΡΙΤΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα 08.00πμΈπαρση της Σημαίας.

Ώρα 11.00πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια φιλόλογος του Γυμνασίου Κεραμειών κ. Δρόσου Φωτεινή. Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στο κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού,

Ώρα 12.00: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων – Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλληνίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει n καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Ώρα 18.41μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Θάλεια Αντωνάτου.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Κλαουδάτος Μηνάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο 2671360530.

Σημαιοστολισμός για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821»

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ 8633/04-03-2014 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, Γεν. Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης, Δ/νση Διοίκησης, Τμήμα Αποκέντρωσης κ. Μιχελάκη Γ. για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου ταεξής:

1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014.

2. Φωταγώγηση όλων των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email