Προσοδοφόρα εξαγωγή…αδέσποτων

Αδέσποτα

Αδέσποτα

Έναντι 500 ευρώ τα πουλάει σε Βέλγιο και Γερμανία

Μία εξαιρετικά προσοδοφόρα όσο και… παράνομη επιχείρηση έχει στήσει μία Βελγίδα σε χωριό της Θεσπρωτίας.

Λειτουργώντας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας epiruspost.gr , εντελώς παράνομα, σε συνεργασία με συγγενικά της πρόσωπα, αλλά και με κάλυψη ντόπιων κτηνιάτρων ή κτηνιάτρου, συγκεντρώνει αδέσποτα σκυλιά και τα εξάγει στο εξωτερικό!

Η εν λόγω γυναίκα έχει μετατρέψει σε ιδιωτικό κυνοκομείο έκταση στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Εκεί συγκεντρώνει αδέσποτα σκυλιά κι αφού καταφέρνει να τους εκδώσει διαβατήρια, τα εξάγει στο εξωτερικό.
Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σκύλοι αυτοί πωλούνται στο Βέλγιο και τη Γερμανία έναντι πεντακοσίων ευρώ το καθένα.

Πριν από μερικούς μήνες η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συλληφθεί στο Βέλγιο όπου είχε μεταφέρει δεκάδες σκύλους ενώ στη συνέχεια έδωσε κατάθεση και στις τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας.

Πολύ πρόσφατα, εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μαζί με συγγενικό της πρόσωπο, μετέφεραν συνολικά προς τη Γερμανία δέκα σκύλους.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο και τα δέκα σκυλιά έφεραν διαβατήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί από κτηνίατρο.
Ο φάκελος για τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης Βελγίδας, ύστερα από την έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών, έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η νομοθεσία δίνει το περιθώριο η δραστηριότητα αυτή να γίνει νόμιμα και χωρίς προβλήματα, παρόλα αυτά και παρότι έχουν γίνει οι ανάλογες επισημάνσεις στη Βελγίδα εκείνη προτιμά να παρανομεί.

Πηγή άρθρου: newsbeast.gr