Πρωτιά στην ακρίβεια καυσίμων η Κεφαλονιά

Αντλία βενζίνας

Αντλία βενζίνας

Φαινόμενα αισχροκέρδειας στο υγραέριο και στη βενζίνη στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, αποκάλυψε έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, κατά την οποία όπως φαίνεται τα καύσιμα πωλούνται έως και 20 λεπτά ακριβότερα από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Η μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες αποκάλυψε την τιμή της βενζίνης να πωλείται κατά 20 λεπτά πιο ακριβά σε Ζάκυνθο και Κυκλάδες από την Αττική, ενώ το υγραέριο στα Χανιά, Κέρκυρα και Μυτιλήνη να κοστολογείται κατά 16 λεπτά ακριβότερα, στις Κυκλάδες στα 18 λεπτά ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Κεφαλλονιά με 20 λεπτά πιο ακριβά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η Γενική Γραμματεία Εμπορίου παραπέμπει για το θέμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι η ίδια δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει κοστολογικούς ελέγχους, άρα δεν γνωρίζει και το ακριβές ύψος των μεταφορικών.

Τιμές καυσίμων

Ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων τονίζει την δυνατότητα των νησιωτικών περιοχών να κοστολογούν έως και 5 λεπτά ακριβότερα τα καύσιμα, εξαιτίας των μεταφορικών.

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr