Πρωτοφανής υποδοχή για το «Διονύσιος Σολωμός» απόψε στην Σάμη

«Διονύσιος Σολωμός»

«Διονύσιος Σολωμός»

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν απόψε στην Σάμη, κατά την υποδοχή του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», που από αύριο θα επανασυνδέσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη με την Πάτρα.

Πάνω από 800 άτομα, πολίτες απ’ όλη τη Κεφαλονιά, από νωρίς το απόγευμα, είχαν κατακλύσει το λιμάνι της Σάμης. Μόλις το πλοίο φάνηκε, επευφημίες και χειροκροτήματα από τους παραβρισκόμενους, καθώς και βεγγαλικά, κάλυψαν την ατμόσφαιρα!

Μόλις το πλοίο «έριξε καταπέλτη», ξανά χειροκροτήματα και επευφημίες από το πλήθος, καθώς και καντάδες, από τους κανταδόρους της Κεφαλονιάς, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό σκηνικό. Μόλις ο Πλοίαρχος κατέβηκε στην είσοδο του πλοίου, η βουλευτής κ. Θεοπεφτάτου, ο επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. κ. Ηλίας Παρίσης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι με την «Ενωμένη Κεφαλονιά» κ.κ. Δ. Αραβαντινός και Θ. Φλωράτος ( δώρισε στον πλοίαρχο την εικόνα του Αγίου Νικολάου ), ο πρώην πρόεδρος την Αδελφότητας Κεφαλλήνων και ιθακησίων Πειραιά, κ . Βαγγέλης Σπαθής, η πρόεδρος του Συλλόγου Σάμης ο “Αιγιαλός”,τον καλοσόρισαν και του ευχήθηκαν καλά ταξίδια.

Η βουλευτής επισήμανε πως « τώρα ξεκινάει ο αγώνας για την ολοχρονικότητα της γραμμής», ο κ. Σπαθής με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό του ανέφερε πως « απόψε στέλνουμε μήνυμα και σ’ αυτούς που θέλουν τη γραμμή και σ’ αυτούς που δεν την θέλουν.

Στέλνουμε μήνυμα στήριξης της γραμμής, στήριξης του τόπου μας»! Ο πλοίαρχος ευχαρίστησε όλους και υποσχέθηκε πως η εταιρία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να ανταποδώσει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου προς αυτήν. Κατόπιν, κόσμος και επίσημοι, ανέβηκαν στο πλοίο, όπου τους περίμεναν, γλυκά, αναψυκτικά και ποτά. Αν θέλαμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, από την αποψινή πρωτοφανή εκδήλωση του κόσμου στη Σάμη, θα λέγαμε πως πραγματικά οι Κεφαλλονίτες, απόψε, έστειλαν ένα μήνυμα, ιδιαίτερα σ’ αυτούς που τα 2,5 τελευταία χρόνια, αποτελούσαν τροχοπέδη για την επαναδρομολόγηση της γραμμής.

Μήνυμα πως αυτή η γραμμή, ανήκει σε όλη τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, τη χρειάζονται τα νησιά μας, αποτελεί γι’ αυτά τον «ομφάλιο λώρο» με την υπόλοιπη Ελλάδα και η στήριξη σε αυτή θα είναι εκ’ των ουκ άνευ!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

email