Πτώση κρατήσεων και κλειστά ξενοδοχεία την περίοδο του Πάσχα

Πτώση κρατήσεων και κλειστά ξενοδοχεία την περίοδο του Πάσχα

Πτώση κρατήσεων και κλειστά ξενοδοχεία την περίοδο του Πάσχα.

Για χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού κάνουν λόγο ξενοδόχοι επιχειρηματίες, κυρίως των νησιωτικών περιοχών, με αφορμή την ανακοίνωση για απεργιακές κινητοποιήσεις από τους ναυτεργάτες Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο αντίκτυπος δεν σταματάει στα ελληνικά σύνορα αλλά φτάνει και στις αγορές- δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό (Γερμανία- Αγγλία).

Η κατάσταση κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του ΞΕΕ Χριστίνα Τετράδη, υπογραμμίζοντας ότι στη Ζάκυνθο η πτώση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι ξεπερνάει το 50%, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τα ξενοδοχεία που είναι στο κέντρο, μόνο δύο είναι αυτά που έχουν ανοίξει περιφερειακά.

Ανάλογη είναι και η εικόνα που επικρατεί και στον πρώτο για αυτή την περίοδο τουριστικό προορισμό, την Κέρκυρα, που σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων 5.000 δωμάτια παραμένουν αδιάθετα, μια πτώση πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι.

 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και μέλος του ΞΕΕ Σπύρος Γαλιατσάτος, τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι η ζημιά για τους νησιωτικούς προορισμούς έχει ήδη γίνει και εξέφρασε τον φόβο ότι και αυτή η απεργία θα έχει συνέπειες για μια ακόμη φορά στις κρατήσεις από Γερμανία, καθώς υπενθύμισε ότι η πρώτη ερώτηση των Γερμανών προς τον Έλληνα υπουργό Παύλο Γερουλάνο, στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, ήταν πώς θα εξελιχθεί εφέτος η κατάσταση με τις απεργίες.

Για την Κεφαλλονιά πάντως, σωσίβιο για τον προορισμό αποτελούν εφέτος οι πτήσεις τσάρτερ (Rynair), που ακόμα και αυτή την περίοδο τουλάχιστον 500 τουρίστες την επισκέπτονται, ισοσκελίζοντας τις απώλειες από το μέτωπο του εσωτερικού τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων, αυτές κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (20 ευρώ σε τετράστερο με διατροφή την ημέρα) και εύλογα ερωτήματα εγείρονται για τη βιωσιμότητα των τουριστικών μονάδων αλλά και την παροχή υπηρεσιών, όπως τονίζει ξενοδόχος που κρατά τη δική του τουριστική μονάδα κλειστή για την περίοδο των εορτών.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον προορισμό της Αθήνας, αν και αυτός δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για Έλληνες και ξένους τουρίστες, εξακολουθεί να παρουσιάζει άσχημη εικόνα, ενώ και την περίοδο που ήταν το Πάσχα των Καθολικών η εικόνα των κρατήσεων ήταν πολύ κακή, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος.

Πηγή άρθρου: express.gr