Το σχέδιο «άλωσης» της Ελλάδας αλλα και της Κεφαλονιάς από τη Ryanair

Ryanair

Ryanair

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ανταγωνισμός. Δύο χρόνια φλέρταρε με την ιδέα καθόδου στην Αθήνα η Ryanair. Η ιρλανδική εταιρεία το πήρε απόφαση και εμφανίζεται διατεθειμένη να σπάσει το μονοπώλιο της Aegean στην αγορά εσωτερικού και να μετατρέψει την Ελλάδα σε… Ιταλία.

Ετσι ξεκίνησε και στη γειτονική χώρα, δειλά δειλά. Για παράδειγμα, το 2003, δραστηριοποιήθηκε στο Μπέργκαμο, με δύο αεροσκάφη. Σήμερα, η εν λόγω ιταλική πόλη αποτελεί την 3η μεγαλύτερη βάση της Ryanair, με στόλο 15-16 αεροσκαφών. Η διείσδυση της ιρλανδικής εταιρείας είναι τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα να διακινεί στους ευρωπαϊκούς προορισμούς περισσότερους επιβάτες από την Alitalia!

Ο μεγάλος αντίπαλος στην Ελλάδα είναι η Aegean Airlines. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία, με μεγαλομέτοχο την οικογένεια Βασιλάκη, περίμενε ότι κάποια στιγμή η Ryanair ή η easyJet θα έμπαιναν στην αγορά. Αλλωστε, κάτι τέτοιο είχε αφήσει να εννοηθεί και ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, στη συνέντευξη τύπου για την εξαγορά της Olympic.

Μείωση εισιτηρίων

Αυτή τη φορά, η Aegean έχει να ανταγωνιστεί μια εταιρεία πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνη κι όχι μια εταιρεία τύπου Cyprus Airways που έφυγε κακήν κακώς από την εγχώρια αγορά, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Από την άλλη πλευρά, η Aegean είναι μια full service αεροπορική εταιρεία και «ισχυρότερη από ποτέ» (έχει θυγατρική την Olympic, παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία).

Ωστόσο, το μείζον και αυτό που ενδιαφέρει το ευρύ κοινό είναι η μείωση των εισιτηρίων. Ηδη, η Ryanair εξήγγειλε εισιτήρια με 12 ευρώ, ενώ το τελευταίο διάστημα και η Aegean Airlines έχει εντατικοποιήσει τις προσφορές της.

«Είναι δεδομένο ότι θα πέσουν τα εισιτήρια. Οπου μπαίνει η Ryanair, τα εισιτήρια μειώνονται. Το ερώτημα είναι εάν θα αυξηθεί η αεροπορική ζήτηση, δηλαδή εάν οι Ιρλανδοί “γεννήσουν” νέους επιβάτες», επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Συνοπτικά, η κίνηση εσωτερικού στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 27,9% από το 2009 (μόλις 4,9 εκατ. επιβάτες το 2013), ενώ αντίθετα, ανοδική πορεία διατηρεί η κίνηση εξωτερικού, η οποία αυξήθηκε 9% (28,3 εκατ. το 2013), καταμαρτυρώντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Επαφές με «Ελ. Βενιζέλος»…

Η RYANAIR από τον Απρίλιο θα δημιουργήσει βάση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (λειτουργεί ήδη βάση στα Χανιά). Στην Αθήνα θα σταθμεύσουν δύο αεροσκάφη, διεξάγοντας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο. Στη Θεσσαλονίκη θα σταθμεύσει ένα αεροπλάνο, διεξάγοντας, μεταξύ άλλων, πτήσεις προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία. Οι ανωτέρω εξαγγελίες, που έγιναν στην Αθήνα από το Νο 2 της εταιρείας, τον εμπορικό διευθυντή David Ο’ Brien, εξέπληξαν ακόμα και τα στελέχη του «Ελ. Βενιζέλος», που δεν γνώριζαν την ειλημμένη απόφαση της Ryanair.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, αμέσως μετά τη λήξη της συνέντευξης Τύπου συναντήθηκε με τον γενικό επιχειρησιακό διευθυντή του «Ελ. Βενιζέλος» Αλέξανδρο Αραβανή και την εμπορική διευθύντρια Ιωάννα Παπαδοπούλου. Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα και διεξήχθη σε καλό κλίμα. Η Ryanair, ούσα αερομεταφορέας της Ε.Ε., δεν χρειάζεται ξεχωριστή άδεια για να πετάξει στο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο μπορεί αυτοτελώς να ρυθμίζει τις χρονοθυρίδες του.

Η εταιρεία υπόσχεται 2.800 θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες) και 2,8 εκατ. πρόσθετους επιβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εφόσον υλοποιήσει τα ανωτέρω, η Ryanair (πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2010) θα έχει 3 βάσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά) και θα διεξάγει πτήσεις σε 11 αεροδρόμια (Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Αραξος, Βόλος, Καλαμάτα, Κως, Ρόδος), με 99 δρομολόγια.

…Και επίθεση φιλίας

ΗΤΑΝ η 3η φορά μέσα με λίγους μήνες που η Ryanair διεξήγαγε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Τις προηγούμενες, η εταιρεία έκανε λόγο για «διάσωση του ελληνικού τουρισμού», θέτοντας τελεσίγραφα για διακριτική μεταχείριση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και την ελληνική κυβέρνηση. Ισως συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να εισέλθει με τους «δικούς της όρους» στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να εξαγγείλει ένα πιο προσεκτικό πλάνο ανάπτυξης, ασκώντας παράλληλα πιο ήπια κριτική, τόσο στο «Ελ. Βενιζέλος» όσο και στην Aegean Airlines. Αξιο αναφοράς είναι ότι η εταιρεία «διψά να μπει» σε νέες αγορές, με δεδομένο ότι έχει παραγγείλει 175 νέα αεροσκάφη, πέρα από την πίεση που ασκείται από τους μετόχους για βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και του προφίλ της.

Το τελευταίο διάστημα η ιρλανδική εταιρεία διεξάγει μια «επίθεση φιλίας» ακόμα και σε επιβάτες πιο υψηλού εισοδηματικού προφίλ. Ετσι, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να έχουν μαζί τους και μια δεύτερη μικρή χειραποσκευή. Επίσης, όποιος κάνει κάποιο μικρό λάθος στα στοιχεία κράτησης, έχει περιθώριο 24 ώρες να το διορθώσει, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Στο πλαίσιο των «μεταρρυθμίσεων» συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι από τις εννέα το βράδυ έως τις οκτώ το πρωί δεν μεταδίδονται διαφημίσεις και άλλες ενοχλητικές ανακοινώσεις από τα ηχεία, ώστε οι επιβάτες να… ηρεμούν και να κοιμούνται.

email
Πηγή άρθρου: enet.gr