Σχολική ανάπαυλα μετά την Καθαρά Δευτέρα

Σχολική ανάπαυλα μετά την Καθαρά Δευτέρα

Σχολική ανάπαυλα μετά την Καθαρά Δευτέρα

Μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο Υπουργείο Παιδείας και Τουρισμού  προσανατολίζονται στο «λευκό» πενθήμερο τουρισμού με ορισμένες ημέρες «Σχολικής Ανάπαυλας» τον Μάρτιο προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η πρότασή της αντιμετωπίστηκε θετικά, επί της αρχής, από την κυβέρνηση, κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα αρμόδια υπουργεία, Τουρισμού και Παιδείας, επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίηση της πρότασης, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες.

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει το αν θα κλείσουν τα σχολεία για δύο ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, ενώ οι ενώ οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι να γίνει η πρόταση αποδεκτή όχι όμως για τέσσερις ημέρες – όπως ζητήθηκε αρχικά (από τις 4 ως τις 7 Μαρτίου) – αλλά για δύο.

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι «εάν τελικά αποφασιστεί να δοθούν δύο ημέρες αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση των ημερών του διδακτικού έτους, καθώς αυτές οι δύο ημέρες θα μειωθούν για παράδειγμα από τις προβλεπόμενες ημέρες πραγματοποίησης περιπάτων».

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα αρμόδια υπουργεία, Τουρισμού και Παιδείας, επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίηση της πρότασης, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες.

Αν ισχύσει ο νέος τουριστικός θεσμός, οι μαθητές θα απολαύσουν αποκριάτικες διακοπές διάρκειας 9 ημερών αφού τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου.

email
Πηγή άρθρου: diorismos.gr