Σε χειμερινές αναδιαρθρώσεις η ακτοπλοϊα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Ionian Group Ferries

Ionian Group Ferries

Στο αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας γνωστή ως ΣΑΖ οι αναδιαρθρώσεις των χειμερινών δρομολογίων στις γραμμές του Νοτίου Ιονίου. Ειδικά το ενδιαφέρον στρέφεται στις γραμμές Ζακύνθου Κυλλήνης, Πόρου Κεφαλλονιάς – Κυλλήνης, Σάμης – Ιθάκης – Πάτρας.

Οι εταιρίες που αναδιαρθρώνουν τα δρομολόγια βάση των συγκοινωνιακών αλλαγών αλλά και του στόλου που διαθέτουν είναι η IONIAN GROUP (Levante, Ionissos, ANMEZ) η Kefalonian Lines (πλοίο Κεφαλλονιά) και η ΑΝΕΖ (πλοίο Ζάκυνθος Ι).

Από ώρα σε ώρα θα υπάρξουν οι εγκρίσεις βάση των καταθέσεων των πινάκων δρομολογίων των εταιριών.

Ουσιαστικά τα προτεινόμενα δρομολόγια εξυπηρετούν και υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των νησιών λύνοντας και το χειμερινό πρόβλημα της ευαίσθητης γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη με την πρωτοβουλία της Ζακυνθινών συμφερόντων Ionian Group και όχι – όπως θα περίμενε κανείς – της Κεφαλλονίτικης εταιρίας που τελικά προτιμάει τα δρομολόγια από τη Ζάκυνθο από όχι π.χ. την εξυπηρέτηση της Ιθάκης ή της Σάμης.

Ο “ύποπτος” ρόλος της ΑΝΕΖ

Το αίνιγμα στην χειμερινή ναυτιλιακή πραγματικότητα παραμένει η Ζακυνθινή Εταιρία λαϊκής βάσης ΑΝΕΖ με το «κουρασμένο» πλέον πλοίο Ζάκυνθος Ι. Το προηγούμενο διάστημα και μέσα σε μια περιπετειώδη εποχή σοβαρών αλλαγών στο ναυτιλιακό καθεστώς της Ζακύνθου, η διοίκηση της ΑΝΕΖ επέλεξε τη μίσθωση – ναύλωση του μοναδικού της πλοίου στην Κεφαλληνιακών συμφερόντων Kefalonian Lines, η οποία μέχρι τώρα το χρησιμοποιεί για δικές της ανάγκες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η ΑΝΕΖ το είχε μισθώσει περίπου για 120.000 το χρόνο. Η Kefalonian Lines από την πλευρά της έχει προβεί σε σημαντικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του πλοίου, προκειμένου να μπορεί να έχει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Η μίσθωση ολοκλήρωσε τον κύκλο της και η ΑΝΕΖ βρέθηκε να είναι στη μέση προτάσεων για την επόμενη συνεργασία της.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της εφημερίδας μας, η Ζακυνθινών συμφερόντων IONIAN GROUP προσέφερε στην ANEZ διπλάσιο ετήσιο μίσθωμα, προκειμένου το πλοίο και η εταιρία να συμπαραταχθεί στην ομάδα Ζακυνθινών ναυτιλιακών συμφερόντων, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και παράλληλα δημιουργώντας ισχυρές βάσεις βιωσιμότητας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Οι παραπάνω λόγοι άλλωστε είναι εκείνοι που δημιούργησαν με επιτυχία και εμπιστοσύνη, τη σημερινή σύμπραξη «Θεοδόση – ΑΝΜΕΖ».

Οι ίδιες πληροφορίες, μιλάνε για «απαίτηση» τριπλάσιου ετήσιου ενοικίου από την ΑΝΕΖ προς τους Ζακυνθινούς (!), τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται επιχειρηματικά, ούτε από τη σημερινή πραγματική αξία του πλοίου! Πολύ δε περισσότερο δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά το «ρίσκο» της σημερινής διοίκησης, να μη δεχτεί την τριπλάσια πρόταση η ionian group και το Ζάκυνθος Ι, να ξαναγυρίσει στα χέρια του Κεφαλλονίτη με το μισό μηνιαίο τίμημα της Ζακυνθινής προσφοράς!

Η Γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΖ ίσως θα έπρεπε να δώσει τη λύση, αλλά… ίδωμεν!

email
Πηγή άρθρου: imerazante.gr