Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

Φαρμακείο

Φαρμακείο. Φωτογραφία: pharmakeion.gr

Ξαναρχίζουν πιθανότατα τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, εάν δεν τους καταβληθούν μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα 120 εκατ. ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν και τις συνταγές του περασμένου Απριλίου.

Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να καταβληθούν στους φαρμακοποιούς έως τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του προηγούμενου υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, κ. Κίττα.

Σε συνεδρίαση του απόψε, το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του να διακόψουν την πίστωση σε χιλιάδες ασφαλισμένους, ακολουθώντας τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) τα μέλη του οποίου συνεχίζει να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση.

Ο ΠΦΣ ζήτησε τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών. Ήδη, αύριο, Τρίτη, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας συγκαλούν έκτακτη σύσκεψη, παρουσία και του ΠΦΣ.

Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Ανδρ. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

email
Πηγή άρθρου: kathimerini.gr