Συγχωνεύσεις σχολείων σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας

Δημοτικό σχολείο

Δημοτικό σχολείο

Νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, για το επόμενο σχολικό έτος.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι ο εξορθολογισμός των υποδομών, η καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων, ενώ σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, το υπουργείο επιχειρεί να περιορίσει τα κενά που εμφανίζονται κάθε χρόνο στα σχολεία.

Παρόλα αυτά, οι συγχωνεύσεις που θα γίνουν θα είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τις περσινές, ενώ θα ιδρυθούν σχολεία σε περιοχές στις οποίες θα προκύψει ότι χρειάζονται, σύμφωνα με τα Νέα.

Προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές στην εκπαίδευση, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου ζήτησε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να φροντίσουν ώστε μέχρι τις 19 Οκτωβρίου να καταθέσουν προτάσεις για συγχωνεύσεις, ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς και  καταργήσεις σχολείων, τις οποίες θα περάσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team