Συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Διπλά κιγκλιδώματα

Διπλά κιγκλιδώματα έχει τοποθετήσει η Αστυνομία μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.(Πηγή φώτο:AΠΕ)

Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Κλειστοί είναι από τις 3 το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι», ενώ στις 5 έκλεισαν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

«Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και στους δανειστές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Συγκέντρωση πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ  στις 6:30 ξεκινά η συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ομόνοια βρέθηκε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Η κυβέρνηση κουρεύει κυριολεκτικά και κοροϊδεύει το λαό, ασύστολα και ξεδιάντροπα. Ο λαός δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να την χρεοκοπήσει εντελώς. Να τους ανατρέψει. Μπορεί ο λαός να νικήσει αρκεί να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη και ακατάβλητη δύναμή του.»

Πηγή άρθρου: Newsroom ΔΟΛ